tag:blogger.com,1999:blog-4957190606946307600.post8235758629712743204..comments2023-04-04T15:31:13.816+02:00Comments on Anne Björnström: Tack för senastAnnehttp://www.blogger.com/profile/01262150737919683413noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4957190606946307600.post-9180749242384099562009-06-11T10:11:47.866+02:002009-06-11T10:11:47.866+02:00Tack! Jag ska klura ut ett sätt att göra den veget...Tack! Jag ska klura ut ett sätt att göra den vegetarisk på! Jag skulle säga att om det finns crème fraiche i fyllningen kan det aldrig gå fel... :)Josefinehttps://www.blogger.com/profile/10521249147709067415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4957190606946307600.post-9083585869642820552009-06-10T19:45:49.749+02:002009-06-10T19:45:49.749+02:00Miss Muffin:
Jag vet efter att ha läst både din oc...Miss Muffin:<br />Jag vet efter att ha läst både din och Mikebikes blogg att du är vegetarian, så min smörgåstårta skulle nog inte falla dig i smaken, tyvärr. Men ska du någon gång bjuda köttätare på smörgåstårta kommer här receptet:<br /><br />Fyllning 1: 2 1/2 burkar crème fraiche, två tredjedelar av en tub majonnäs, ett paket rökt skinka, två tredjedelar av en gurka (riven).<br /><br />Fyllning 2: 1 burk crème fraiche, resten av majonnästuben, ett halvt paket bredbar leverpastej, ca 1 dl hackad smörgåsgurka, resten av gurkan (riven här med).<br /><br />Jag brukar använda vanlig formfranska där jag bara skär bort kanterna, eftersom mitt största fat är ovalt och då är det lättare att anpassa formen på tårtan än med landgångsbröd. Lägg bröden "omlott" på lager 2 så blir tårtan stabil.<br /><br />Jag brukar lägga fyllning 1 på första lagret, fyllning 2 på andra och fyllning 1 ovanpå och runt om.<br /><br />Garnering: Goda köttpålägg, typ rostbiff, god rökt skinka, grönsaker, fruktbitar, ost. Vad man nu gillar. Det är här man kan vara kreativ.<br /><br />Gör själva tårtan med fyllning dagen innan och låt stå i kylen över natten, garnera samma dag som tårtan ska ätas.Annehttps://www.blogger.com/profile/01262150737919683413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4957190606946307600.post-59273571722403451382009-06-10T16:09:53.335+02:002009-06-10T16:09:53.335+02:00Nu blir jag ju, som den smörgåstårteälskare jag är...Nu blir jag ju, som den smörgåstårteälskare jag är, nyfiken på vad det är för smörgåstårta...Josefinehttps://www.blogger.com/profile/10521249147709067415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4957190606946307600.post-40844795157875102182009-06-07T18:05:51.279+02:002009-06-07T18:05:51.279+02:00Tyvärr, känner inte till mycket om den skolan. Vad...Tyvärr, känner inte till mycket om den skolan. Vad är det du tänker läsa?Annehttps://www.blogger.com/profile/01262150737919683413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4957190606946307600.post-79387819603864997092009-06-07T10:44:39.681+02:002009-06-07T10:44:39.681+02:00Så kul att hitta till din blogg! Har du hört något...Så kul att hitta till din blogg! Har du hört något om den här skolan, http://www.strombackfolkhogskola.se, hittat drömutbildningen! Kul om någon kunde tipsa och guida mig lite :)Linanoreply@blogger.com