lördag 23 augusti 2008

Ganska försenad kulturfyra

Bättre sent än aldrig, heter det. Här är mina svar på veckans kulturfyra:

1. Vilken bok läser du just nu?
Jag läser fortfarande Blonde av Joyce Carol Oates (nästan halvvägs). Dessutom läser jag om Harry Potter and the chamber of secrets. Kul nu när jag har läst alla böckerna att se hur historien byggs upp.

2. Vilken bok ligger på tur?
Ja, det blir antagligen Harry Potter and the prisoner of Azkaban. När jag läst ut Blonde (till jul eller så) tänkte jag läsa En god människa av Nick Hornby. Dessutom ska jag låna El Choko av Mattias så fort han och Victoria har läst ut den. Kanske ska jag också ge mig i kast med Shantaram.

3. Vilket är ditt favorit-te?
Jag gillar chokladmint och klassisk Earl Grey.

4. Vad tycker du om hösten, som årstid?
Jag är kluven inför hösten. Min första reaktion (i alla fall i år när sommaren varit så dålig att jag inte blivit mätt på den) är att den kommer för fort.
Å andra sidan är hösten ganska mysig. Man får klä på sig, sitta inne om man behagar. Det är skönt att slippa utomhus/sol/bad-hetsen.
Jag tycker det är mysigt att titta ut på kvällen och se gatlamporna spegla sig i regnvåt asfalt. Jag tycker om soliga höstdagar med hög, blå himmel och kristallklar luft, när löven är gula och rönnbären röda.
När det luktar jord och dagg, precis som det gjorde när jag var liten och genade över åkrar och ängar på väg till skolan, i mina gröna tretorn och röd ryggsäck. Den perioden av mitt liv skulle jag vilja leva om.

1 kommentar:

Din vän sa...

Hej kulturfyrekompis: Om du känner för det finns en ny kulturfyra att svara på: http://kulturbloggen.com/?p=1277
Om romanfigurer.