onsdag 21 oktober 2009

Dagsstatus

Sakta men säkert betar jag av punkterna på att-göra-listan. Helgen är jobbad, uppgifterna inlämnade (ett litet sidospår av pur stolthet: jag har fått MVG på tre av tre inlämnade uppgifter i Vård- och omsorgsarbete), lönesamtalet är över och det gick mycket bra och igår köpte jag vinterskor till dottern. Vilka hon till både min och makens förvåning accepterade och tog på sig med det samma. Annars brukar det alltid vara svårt att få henne att ta på sig nya ytterkläder, av någon anledning.

Tillkommit har - som varje vecka - två nya inlämningsuppgifter. Den ena handlar om omvårdnad vid livets slut, ett tungt ämne som får en att tänka över sin egen dödlighet. Inte speciellt kul, men nödvändiga tankar att tänka innan man hamnar på ett jobb där man möter död och sorg.

Att boka en ny läkartid visade sig lättare sagt än gjort, jag skickade ett mail via deras mailbokningssystem där jag föreslog alla mina lediga dagar och halvdagar under de närmaste två veckorna men ingen av dem passade tydligen. Nu vill de att jag ska ringa dit och boka, så jag får väl göra det. Någon som vet om man får gå till läkaren på betald arbetstid? Skulle vilja få komma dit så fort som möjligt. Med risk för att läkaren kommer att tycka att jag är hypokondrisk kommer jag förutom själva syftet med besöket (uppföljning av mina magproblem) att be honom kolla på mina födelsemärken. Har aldrig gjort det och det kan ju vara bra att veta att inget av dem ser suspekt ut.

I morse fick jag sovmorgon av min underbare make. Jag sov till elva. När jag kom ner uppgraderade jag makens status från underbar till rent guddomlig, för då hade han städat hela nedervåningen. Jag finner inte ord för hur fint jag tycker sånt är.

3 kommentarer:

jyttelisa sa...

Ronnie är en pärla. En underbar pappa och make och en toppen svärson.Du har vunnit högsta vinsten.Ge honom en jättekram från mig och ( också en till eran lilla guldklimp), och sist men inte minst en stor kram till dig också och jättegrattis till de fina betygen.Vi älskar dig.Jytte

Daniel sa...

Här körs det med MVG och en händig kar.

Förstår din överraskeglädje.

Marilene sa...

Drömliv!! Härligt att det går så bra i skolan. Och skönt när man hittar kläder som ungarna gillar. Avskyr att spendera pengar på sådant som bara blir liggande...