torsdag 27 januari 2011

Sjukt motiverad
Idag var jag på introduktion till sista kursen på undersköterskeutbildningen; sjukvård. Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i det "medicinska", att läsa om sjukdomar, diagnostik och behandlingar. Jag älskade medicinsk grundkurs och jag känner spontant att sjukvården kommer att bli ännu roligare.

Men jag har ett angenämt problem, nämligen att välja praktikplats. Tyvärr får man inte vara på vare sig förlossningen, BB eller Barn 4. Jag kan i och för sig förstå varför men det var något av de ställena jag helst hade valt så det var lite synd.

Nu är beslutsångesten total. Jag försöker använda mig av uteslutningsmetoden. Efter fyra år på ett boende med samma brukare år ut och år in vill jag vara någonstans där patienterna byts ut hyfsat ofta. Jag vill helst inte jobba bara med äldre (har största respekt för dem som gör det, men det är inte min grej) så då går geriatriken och ortopedmottagningen bort (mycket höftledsfrakturer). Gärna barn. Gärna mer provtagning än toabesök och duschar. En mottagning som bara är öppen dagtid skulle vara idealisk som framtida arbetsplats, sett ur personligt perspektiv.

Funderar på någon kirurgavdelning (chans att få vara med på operation, en våt dröm för den del av mig som sett för mycket Grey's anatomy) eller barnmottagningen (men hu, ska jag vara den djävulen som sticker de små, sjuka barnen). Infektion är säkert lärorikt, mycket blandade sjukdomar. IVA eller akuten - mycket action men säkert jobbigt psykiskt. Likaså barnonkologen (eller vilken onkologisk avdelning som helst egentligen).

Måste konferera med mer erfarna arbetskamrater. Har ni några tips eller varningar så hojta till i kommentarsfältet!

2 kommentarer:

Linda sa...

Ortopedi är faktiskt inte ett så dumt val sett mot dina kriterier, trots allt.. Visst är det äldre också men vårdtiden är kort, ca 2-5 dagar, alltså stor omsättning. Absolut provtagningar preop och postop, kirurgi inblandad i högsta grad som ger möjlighet att närvara vid op (om de inte har restriktioner pga infektionsrisk) och patienterna varierar mycket i ålder och besvär, varav många förbättras så snabbt efter op så de vill klara sig själv..

Marilene sa...

Jag vet att jag lämnat min åsikt på Facebook, så jag låter bli att puffa mer för mava här.
Jag är mer nyfiken på att höra hur det går? Har du bestämt dig? Blir man garanterad den plats man valt, eller kan man ändå bli tvingad till något annat område?
Hoppas verkligen du kommer till en bra avd där du får göra allt det roliga!