söndag 2 maj 2010

Hypade lokalkändisar

I veckan har maken varit med i både Västerbottenskuriren och Folkbladet i anledning av det nära förestående skivsläppet. På torsdag åker bandet ner till Stockholm för att spela och mingla på den stora releasefesten på Alcazarklubben på Nalen och på fredag blir det släppfest här i Umeå (och vi har fått barnvakt så jag kan vara med, hurra!).

Bandets manager (han som var så generös mot oss på vår bröllopsdag) har tänkt ut alla möjliga små finurligheter till releasefesten. Bland annat ska alla drinkar serveras med is i form av patronhylsor som det står Hate Ammo på (ammo är som ni kanske förstått slang för ammunition). Dessutom ska alla som vill få fota sig tillsammans med sångaren Peder vid entrén. 

Just detta tilltag skrattade jag gott åt, för jag tyckte det verkade en aning befängt att någon skulle vilja fotografera sig tillsammans med en näst intill okänd kille från Umeå bara så där. Men sedan funderade jag lite och kom på att det är ju så PR och hype fungerar: man tar något okänt och behandlar det som något känt så att alla ska tro att det är något alla andra känner till och som man därmed själv borde känna till. Kort sagt talar man om för folk vad de borde gilla.

3 kommentarer:

Ewa sa...

Just det! Som Lady Gaga sa: "Beter man sig som en stjärna blir man behandlad som en stjärna."

Nu tycker jag att du ska gå och tala om för din make att jag precis jämförde Hate Ammo med Lady Gaga. ;)

Anne sa...

Haha! Det ska jag göra. Han blir säkert överlycklig... ;)

Marilene sa...

Snart ser man er i kändisvimlet i hänt i veckan! Min mamma kommer att skryta med att hon minsann bott granne med en KÄNDIS :-)
kul att det går så bra för bandet!