onsdag 8 december 2010

Day 04 – What you ate today

Vilket fruktansvärt tråkigt ämne. Och dumt att det kom just idag, när min kost inte alls har sett ut som den borde. För det första blev allt förskjutet eftersom jag hade sovmorgon. Frukosten blev lunch och lunchen middag.

Frukost (eg. lunch, klockan elva) - kaffe, gröt med kanel och mjölk, halv grapefrukt. Skulle ha ätit ett kokt ägg också, men vi hade inga, så det blev lite random grejer innehållande protein jag hittade i kylen. Närmare bestämt fetaost och rökt skinka. Det passade inte ihop, kan jag meddela.

Middag (eller vad säger man när man äter lunch klockan tre på eftermiddagen?) - varmkorv. Makens val. Egentligen hör varmkorv med alla snabba kolhydrater till sånt som jag undviker, men jag kände mig inte stark i karaktären. Och det var faktiskt riktigt gott, ibland är Bullens pilsnerkorv bara rätt. Efteråt gjorde jag dottern till viljes och smakade en lussekatt och en liten pepparkaka som hon bakat hos dagmamman. Man vill ju inte vara oartig.

Senare middag - sill, rödkål, lite veckosallad. Och sen sista biten fläskpannkaka från igår. Som jag hade lovat mig själv att stå emot.

Kort sagt: Alla fel. Ny dag i morgon. Då blir det kyckling och ratatouille och hel dinkel till lunch, och ägg till frukost. Back to normal.

3 kommentarer:

bedstefarLars sa...

Det hade varit en dödssynd att rata dotterns bakverk.

metamorphosis sa...

Håller med bedstefarLars här!

I övrig, i de fall där unvikande av bakverk inte är en dödssynd utan mer ett nödvändigt ont, kör du GI eller stenhård LCH? Eller förresten, det spelar kanske mindre roll kom jag på - min LCH:ande kompis har iaf ett supergott brödrecept! Om du inte redan känner till det (det heter som alvbrödet i sagan om ringen) kan jag försöka ta reda på det åt dig om du vill?

Anne sa...

Jag kör egentligen inte någon metod, men jag försöker äta mycket fibrer och långsamma kolhydrater, så GI ligger nog närmast. LCHF har aldrig tilltalat mig, jag tror jag skulle ledsna på den kosten snabbt.
Hårdbröd är okej för mig, men jag tar gärna emot tips och recept. Och som den nörd jag är har jag så klart stenkoll och vet att alvbrödet i fråga heter Lembas.