fredag 18 mars 2011

Praktikplaceringen är klar

Jag önskade mig MAVA, kirurgen och akuten, och fick... Ortopeden.

Nåja, det kan säkert bli bra det med. Informationen på avdelningens hemsida är något knapphändig, men jag kan i alla fall utläsa att det både vårdas akuta fall med alla former för frakturer och eftervård efter planerade operationer av höft, knän, axlar och sånt.

Det ska i alla fall bli roligt att göra något annat, och att se hur arbetet på en sjukhusavdelning ser ut i verkligheten ska bli spännande. Jag hoppas på att få vara med och gipsa. Det finns så många nya material och metoder på det området som det säkert kan vara intressant att fördjupa sig i.

Allra, allra mest hoppas jag på att få vara med på någon operation när de skruvar ihop ett trasigt skelett. Jag är nog Grey's-skadad, men om det är så så står jag för det. Kanske bottnar det i mitt starka intresse för anatomi, att jag så gärna vill se hur en människa ser ut inuti.

2 kommentarer:

metamorphosis sa...

Hoppas det blir en bra och givande praktikperiod trots att du inte fick några av dina förstaval! :)

Marilene sa...

Jag håller tummarna för att praktiken ska ge dig allt du vill ha ut av den. vad gäller operationer, så brukar "studiebesök" på olika delar av sjukhuset uppmuntras. Ta chansen!! Det är faktiskt jätteroligt (och jag är absolut inte Grey's-skadad) på riktigt :-)