onsdag 25 november 2009

I valet och kvalet

Om knappt två månader fyller jag trettio. Det är ingenting jag har ångest över, inte än i alla fall, känner att det är en ganska bra ålder ändå. Känner mig mer som trettio än som tjugo i vilket fall.

Men det är ju det här med firandet. Det känns knepigt. Jag skulle gärna ha något litet party, men jag vill inte att det ska bli för stort. Jag vill å andra sidan gärna bjuda mina vänner, några från jobbet, folk jag gillar och umgås med. Jag skulle vilja ha en liten middag i goda vänners lag och bara ha en trevlig kväll.

Men om jag räknar efter vilka jag skulle vilja bjuda blir det några stycken. En tio-tolv stycken till och med. Och om jag ska ha middag, då är det väl kutym att bjuda respektive också? Då börjar vi nästan vara uppe i storlek med makens och mitt bröllop. Det betyder mycket tid, energi och pengar.

Just nu lutar jag åt någon sorts "öppet hus" (vad tantigt det låter i mina öron, är det det?) och sen en middag med de ALLRA närmast sörjande på kvällen. Då kanske jag kan få ner antalet lite. Eller kanske middag och eftersläpp? Måste nog hyra kvarterslokalen om alla ska få plats.

Hur har ni gjort/planerar ni att göra/hade ni gjort om ni var jag? Jag är i behov av goda råd.

Vilket problem, och ett överraskande sådant. Jag som alltid säger att jag knappt har några vänner...

5 kommentarer:

Lina sa...

Min dag närmar ju sig också och jag funderar på precis samma sak :)
Man vill ju ändå fira sin 30-årsdag, men inte lägga en förmögenhet på mat och dryck. Kanske bara blir tårta ändå?

jyttelisa sa...

Förstår dina våndor.Men kanske du kunde få ett litet bidrag från annat håll!!!!!Du kan ju vända tillbaka.

Ewa sa...

Jag funderar på 30-årsfesten jag också... Men jag vill gärna kunna bjuda så många som möjligt! För att det inte ska bli för dyrt och jobbigt att planera samt att alla ska få plats tänker jag mig plockmat med lite gott vin och tårta efteråt. Sit down dinner tar så mycket tid, energi och planering och restaurang känns bara opersonligt.

Lycka till med planeringen!

milla sa...

har åxå samma dilemma..... Och den ständiga trötthet som hänger över en gör inte saken lättare

Emma sa...

Jag funderar också. Tänkte köra ihop min och makens fest med ett litet dop och bjuda ALLA vi känner. Fast nu så här med influensor och så vidare har vi blivit lite osäkra på hur vi ska göra. Vi är lite nojjiga. Kanske flyter det bara förbi och till slut blidde det ingenting.. Ett tips om man vill ha stor fest men spara in lite på maten är knytis.. Var och en tar med sig nåt litet så är det fixat (gärna välja nåt från en lista så inte alla kommer med samma sak). Mycket mindre kostnader och mycket mindre jobb.