måndag 14 december 2009

En upprörande petitess

Någon sorts lobbyverksamhet måste ha förekommit. Har ABF:s datorkurs för seniorer haft chokladröstning som första punkt på sina studiecirkelträffar? Fuskats måste det ha gjort i vilket fall. För inte faan är körsbärslikören den bästa biten i Alladinasken?

Körsbär i likör har bespottats och spottats ut i alla tider. Den har alltid blivit kvar sist. Ingen vill ha den. Dessutom har den förökat sig medelst celldelning. Förr låg det en äckelpäckelbit mitt i asken, men den är ersatt av någon sorts vit chokladpralin, flankerad av inte mindre än TVÅ körsbärslikörer. När jag tänker efter måste denna lobbyverksamhet alltså ha pågått under en längre tid. Det är en konspiration, ett körsbärsälskarnas illuminati som ligger bakom detta, jag känner det på mig.

Ägglikören är det första offret på körsbärsreligionens altare. Må så vara, den är inte särskilt god den heller. Men Gud nåde dem den dagen de ger sig på trillingnöten!

9 kommentarer:

Josefine sa...

Det är ingen petitess, det är katastrof! Ägglikören är en av mina absoluta favoriter och jag har lust att grina. Så mycket annat äckelpäckel som finns i de där askarna, körsbärslikör pour exemple, och så åker en av de godaste. Jag är mkt upprörd.

defdac sa...

Ja det måste ha blivit något fel. Dom måste ha formulerat sig felaktigt i omröstningen så folk trott att dom röstat på vilken pralin som ska röstas ut, inte vilken som är godast.

Jag tvivlar nämligen på att någon människa öht reflekterat över "ägglikör", det är väl den pralin folk har minst åsikter om.

Anonym sa...

Älskar min Körsbär. Och det bästa, den brukar alltid finnas kvar :)

Ewa sa...

Körbärslikören är hemsk! Usch och tvi!

När jag tänker efter kanske defdac har en poäng... Min första tanke var att rösta på den jag tyckte skulle bort, men sedan insåg jag att man skulle rösta på den man gillar bäst. (Mycket mer logiskt när man tänker efter...)

Eller så är körbärslikörälskarna militanta Aladdin-extremister som röstat sig blå de senaste dagarna.

Åke Forsmark sa...

För det första så har du fel. Körsbärslikören är den godaste av alla. Sedan så undrar jag om du minns rätt. Jag har ätit alladin ända sedan mitten av sextiotalet och såvitt jag minns har det varit en körsbärslikör i varje lager.

Vad gäller utfallet av utröstningen så utpekades körsbärslikören som den mest hotade så åtminstone jag kände mej kallad att försvara min favorit. Gissningsvis är det fler som också känt att det var viktigt att ställa upp.

Anne sa...

Åke: Smaken är som baken...
Men njä, det är du som råkar ha fel. Det finns numera två körsbärslikör i varje lager, mot tidigare en. Jag åt ur en Alladinask senast idag, så min informationskälla torde vara aktuell.

Åke Forsmark sa...

Du har nog rätt när det gäller antalet , det är alldeles för sällan man äter dem nuförtiden.

Lilla MY sa...

Haha, åh jag håller helt med dig!
Har inte träffat någon under mina 18 år i livet som gillat körsbärslikören... Något skumt med utröstningen här..

Ååhh, och det värsta var att de hade med en jättegod fransk nougat förut, och den är borta för några år sedan tror jag. Skithemskt.

Marilene sa...

Jag älskar också körsbärslikören. Jag har röstat på den. Och den får man alltid ha kvar.
Mmmm.... :-)