onsdag 31 mars 2010

Påskönskningar

Dottern har förstått att något stort händer på lördag. Något stort och äggformat, närmare bestämt. Vi pratar påskägg.

Först var hon lycklig bara över tanken att få äga ett sånt där pappägg fullt med godis som låg i en korg på ICA redan förra veckan. Fint, tänkte vi, vi köper ett pappägg med blandad godiskompott, färdigt och klart. Men så började dotra komma med mer specifika önskemål, nu vill hon ha ett grönt ägg och dessutom ska det vara åtminstone lite lakrits i ägget. Vi får väl se vad vi hittar, helt enkelt.

Som tur är kommer mina föräldrar upp på fredag, och min mamma ska innan det på påskäggsshopping i Danmark där de tagit det här med påskägg ett steg längre. Där finns både fantasifulla chokladkreationer och silverägg och icke-ätliga designerägg i kunglig porslin. Så min mor kan säkert hitta ett grönt ägg, det är ju en ganska beskedlig önskan i sammanhanget.4 kommentarer:

Ewa sa...

Typiskt svenskt med de där pappäggen tror jag. I England och här (de gör nästan alltid som engelsmännen vad det än gäller) är det stora ihåliga chokladägg som gäller. Inte alls lika kul tycker jag...

Emma sa...

Ett sånt "silver"ägg hittade jag på Indiska förra året. Det fick syster min.

Marilene sa...

Blev det något grönt ägg? Mina barn fick påskägg i tre omgånger. Ren tur att jag bytt bort det mesta godiset i våra och la i bio-presentkort istället!

Anne sa...

Ja, hon fick faktiskt alla sina önskningar uppfyllda. Av mig och maken fick hon ett pappägg med åtminstone lite lakrits, och av mina föräldrar ett ägg inslaget i grön cellofan, och det måste ju räknas...