onsdag 9 november 2011

Varm och ren

Mina spända axlar fick sig äntligen ett efterlängtat bastubad i kväll, hela familjen följde med. Bastupremiär för dottern, och hon var helt exalterad:

"Åh, titta, vilka krokar!"
"Kolla, en dusch!"
"Mamma, det är likadan dörr till bastun som Emil har till snickerboa!"
"Åh, vad varmt och skönt det är!"
"Jag vill sitta här uppe, nu vill jag flytta ner, nu vill jag flytta upp för jag ska värma mig!"
"Jag vill också hälla vatten!"

Vi bestämde oss för att försöka få till en familjebastu en gång i veckan. Maken deklarerade att han kände sitt finska blod pumpa väldigt starkt och dottern tyckte en gång i veckan var för lite. Jag känner mig mest avslappnad och nöjd.

3 kommentarer:

jytte Lisa sa...

Låter som en rigtig bra upplevelse för Emma. Tror också att det är en bra ide med en gång i veckan. Ni mår ju bra allihopa och sen är det ju en mysig familj aktivitet.

Linda sa...

Vet själv hur bökigt det är att få till bastubadande när man bor i en stad. Vi har en på kvarteret men det är svårt att få en tid som passar oss plus att de inte verkar veta att en bastu ska vara VARM..

Så vi har då gett upp och bastar varje dag (nästan) när vi är i byn ist.

Men har ni bra möjligheter där tycker även jag att det är en perfekt familjetradition som gör gott för både kropp och själ.

Tack för dina fina ord om bilden, jag håller helt med om barnen noch det är just därför den bilden är min favorit =)

metamorphosis sa...

Det ÄR underbart att basta så jag förstår er helt!

Drömmer lite om att ha en egen, vedeldad här hemma,allra helst med tillhörande hustomte som kan sköta det där med att ordna med veden och elda upp den åt en just när bastu-lusten faller på!