måndag 20 februari 2012

Boinstinkt

På onsdag är det sju veckor kvar till BF (står för beräknad födelse, kan jag informera oinsatta om) och min boinstinkt som nu är fri att blomma ut oinskränkt av jobb har gjort just det: blommat ut för fullt blås.

Idag har vi monterat spjälsängen (hittade skruvarna, tjoho!) samt bäddat den. Men fortfarande återstår mer än lovligt många moment att färdigställa för att jag ska känna mig lugn:

- Var är bebiskudden? Har tittat bland bebistextilierna samt i dotterns dockvagn utan framgång. Det pyttelilla örngottet ligger helt platt och sorgligt i spjälsängen. Hittar inte heller det bästa madrasskyddet i plastad frotté. Måste söka.

- Vi hittar grejerna som ska hänga från mobilen samt speldosan, men inte själva upphängningsanordningen.

- Vagnen är på plats men mjukliften är utlånad till vän som lånat ut den till annan vän. Så vagnen obrukbar tills mjukliften återkommer.

- Manduca-selen är ej beställd. Jag vill ha den i min ägo när bebisen föds, men måste invänta pengar att köpa den för.

- Bebiskläderna saknas. De står prydligt nedpackade hos god vän, redo att skeppas till oss. Det är bara det att jag och den goda vännen aldrig lyckas organisera ett överlämnande. Hon ska dock vara med som doula på min förlossning, så i värsta fall får hon ta med sig en påse cl 50-56 dit.

- Vilket för övrigt även gäller babysittern, som är betald och klar, men som står på samma plats som bebiskläderna.

- Klädförvaring för bebiskläderna är inte heller ordnad. Byrån vi använde när dottern var liten är nu full av vantar, mössor, stickade tröjor och tjocksockar. Men snart är det ändå sommar, de grejerna får nog finna sig i att pulas in längst in i någon garderob så jag får vika små bodys till byrån i stället. Kan nämligen inte tänka mig trevligare aktivitet just nu än att vika små bodys och para ihop små, små strumpor som bara kommer att ramla av små, små fötter.

4 kommentarer:

jytte Lisa sa...

Jeg har en pude her som passer precis til Jorun. Hvad angår ophænget til mobilen.Har I ledt i tvättrummet i skabet? Køkkenskabet?? Under trappen mellem noget af det som står der.I skabene i badeværelse ovenpå,i Emmas rum??Er den muligvis havnet mellem noget som I har stillet i förrådet. Bare for at hjælpe:-))

Erika Norrman sa...

Kära vännen! Jag har en bärsjal om du vill låna.. Och overall, tossor, mössor och vanar om du vill. Jag kan ta med så får du titta på dom om du vill;)

Anne sa...

Erika, jag tittar gärna på grejerna! I och för sig fick jag aldrig riktigt till det med bärsjal till Emma, men det kan ju kanske vara värt ett till försök. Kläderna låter bra!

metamorphosis sa...

Åh, det är så mysigt allt det där förfixandet!
(och faktiskt klokt att få det gjort just innan, för sen ges liksom betydligt mindre tid till det har jag märkt...)