lördag 24 mars 2012

Åh, vad jag blir less på alla "quick fixes"

Idag kan man läsa en artikel i Aftonbladet om Kronprinsessan Victorias första officiella framträdande efter hennes dotters födelse för en (1) månad sedan. Redan i ingressen står det att läsa att Victoria är "i superform". En expert på området är tillfrågad kring hur hon har lyckats med detta och hen svarar att hon ju promenerar i Hagaparken varje dag samt är gift med en personlig tränare.

Själv skulle jag nog vilja lägga till personlig kock som lagar god och näringsriktig mat, barnflicka som kan ta hand om lillsessan om Victoria behöver vila sig eller träna samt stylist, sminkös och frisör som kan få den tröttaste spädbarnsmorsa att se fantastisk ut. Det är helt enkelt väldigt lätt att se fantastisk ut när man har obegränsade resurser till hands.

Jag kan inte låta bli att tycka att det är sorgligt att det fokuseras så på hur Victorias form är i förhållande till hur lång tid som förflutit sedan förlossningen. Viktminskning idag handlar mer och mer om hur snabbt det ska gå, inte vad som faktiskt är hälsosamt och bra för våra kroppar. Dieter förespråkas med argument som "du går ner tio kilo på en månad" utan tillstymmelse till resonemang kring vad ett så snabbt viktras faktiskt innebär för kroppen.

Jag drar åt mig öronen direkt någon förespråkar en diet eller annan viktminskningsmetod med att den kommer att få mina kilon att rinna av. Jag vill inte att de ska rinna. Jag vill att de snarare ska porla av lite försiktigt i en takt av ett halvt till ett kilo i veckan. Går det snabbare än så kommer jag att äta lite mer för att bromsa utvecklingen.

Som tur är kommer knappast någon att titta snett på mig om jag fortfarande är (något mindre) gravidtjock när min bebis är en månad gammal. En ynnest jag hade unnat kronprinsessan.

3 kommentarer:

jytte Lisa sa...

Kan bara innstämma i vad du skriver. Du har alltid haft båda fötterna på jorden och låter dig inte dras med på dessa snabbbantningar. För det är helt säkert att går man ned så fort då tar man på kilona igen och mer till.Så stå på dig.Säger en stolt morsa.

metamorphosis sa...

men det förstår du väl, inte har en modern människa tid att bara gå ned ett kilo i veckan?! ;)

Nä - du har som vanligt helt rätt! Lagom är bäst, även i det här fallet!

(har länkat till ditt inlägg om hen, tycker att det var så bra skrivet - hoppas det var ok? Om inte så hojta till så tar jag bort länken!)

Anne sa...

Det är helt ok att länka, absolut!