måndag 2 juli 2012

Framsteg

Drygt tio veckor har gått sedan förlossningen och jag börjar känna resultat av min envetna träning, även om den fortfarande består av barnvagnspromenader och enkla styrkeövningar hemma i vardagsrummet.

Den tydligaste förändringen är att höfterna och bålen börjar kännas stabila. Det känns inte längre som om jag 'inte sitter ihop ordentligt'. Dels läker fogarna, dels gör jag bålstabiliserande övningar nästan varje dag.

Den andra markanta förändringen är en tydligt förbättrad kondition och uthållighet. De första promenaderna kunde jag helt enkelt inte gå i rask takt, benen vägrade att röra sig snabbt. Dessutom blev jag flåsig för minsta lilla och orkade bara få kilometer. Idag gick jag 11,5 km i rask takt, och klarade att hålla tempo i över två timmar, hela vägen hem. Det känns i kroppen, men det gick!

Och just det, jag kan hålla plankposition i en minut och tio sekunder, gånger två. Det sker pustande och stånkande och jag kämpar till mitt yttersta, men återigen, jag klarar det. Är mycket nöjd med mig själv.

2 kommentarer:

Linda sa...

Du har en sån underbar envetenhet och det är fantastiskt att höra om framstegen och hur fort de kommer!! Bra jobbat och keep it going :-D

Anne sa...

Tack! Det värmer med uppmuntran! :-)