lördag 27 februari 2010

Yes!

I morse var det verkligen en fröjd att ställa sig på vågen för den veckoliga vägningen. Nu har jag allt som allt gått ner nästan 4,5 kg sedan jag började om med mitt nyttiga liv i början av januari. Takten är perfekt, i snitt ett halvt kilo i veckan, precis som det ska vara för en varaktig viktminskning. Men jag ser på siffrorna att det varierar stort, en vecka kan jag gå ner nästan ett kilo för att nästa bara gå ner trehundra gram. Nåja, man ska väl se på genomsnittet, eller hur?

Nu är jag i alla fall åter nere under inskrivningsvikten på MVC för snart fyra år sedan. Jag har ett halvt kilo kvar till min lägsta notering sedan dess, just före jul 2008. Jag är dock långt ifrån målvikten, men jag har räknat ut att om jag fortsätter i den här takten kommer målvikten att nås i början av hösten. Det kan jag leva med.

En fördel med fenomenet att tiden går fortare ju äldre man blir är att sju-åtta månader inte längre känns som en ocean av tid. Det går ju på ett kick.

2 kommentarer:

Josefine sa...

Grattis! Vad peppande det är att läsa om din viktminskning! Själv är jag fortfarande för tjock för att ens räkna annat än hela kilon, men jag väger iaf (ca) 2 kilo mindre än inskrivningsvikten på MVC. Fem kilo kvar. Eller tio. Kanske sju. Jag får se.

Anne sa...

Ja, fast efter dagens svullande har jag säkert gått upp hela gångna veckans viktminskning. Magen känns och ser ut som om jag skulle vara i femte månaden. Men gott var det.