tisdag 2 februari 2010

Misslyckande i köket och ärligt föräldraskap

Idag var det kylskåpskris. Ingenting hemma. Hittade några rödspättefiléer, lite ägg och gröna ärtor. Tänkte att det kanske kunde vara en bra idé att slänga ihop en fiskgratäng. Det ser så enkelt ut när andra gör det, så jag ignorerade det faktum att just den rätten aldrig har lyckats för mig och körde igång. Dottern agerade som vanligt ivrig hjälpreda och vi satte oss glatt till bords. Dottern var först ut att ta en tugga. Som hon spottade ut, trots att den innehöll gröna ärtor, som hon älskar.

Nåväl. Att dottern inte gillar maten är mer regel än undantag, så det fäste jag inte så stor vikt vid utan högg in på min egen portion. Fy bövelen, vad äckligt det var! Men envis som jag var åt jag upp ändå, för nu hade jag ju stått här och lagat, och jag tänkte minsann inte ställa mig vid spisen igen och så vidare.

Dottern däremot sköt bestämt tallriken ifrån sig och sade "färdig, kan inte äta mat". Och som den ärliga förälder jag är svarade jag "det förstår jag, jag tyckte också det här var jätteäckligt". Man ska inte ljuga för barn.

5 kommentarer:

Ewa sa...

Hah! Jag hade också kylskåpskris igår. Hittade obestämbar vit fisk (tilapia?) i frysen och ett ägg i kylskåpet.

Sedan hittade jag det här receptet.

http://www.tasteline.com/Recept/kokt_torsk_med_agg_och_persiljesas

Var säker på att jag hade persilja, men det hade jag ju självklart inte. Dill fungerade lika bra för det smakade riktigt gott faktiskt. (Stekte fisken istället för att koka den.) Testa när du hittar fisk och ägg nästa gång.

Marilene sa...

Ewas recept har jag på min lista över saker som ska prövas den här veckan. Kul att få en recension!! :-)
Och om ni gillar ärtor, så har jag precis lagt upp ett som kanske passar?

Camabo sa...

Min mamma gjorde en gång soppa som bestod av köttbuljong och varmkorvsbitar. Det såg lite ut som den där ögon-soppan som de äter i en Indiana Jones-film :oS

Men jag såg i ett kommentarfält på "Vuxna människor har inte hamstrar" att du använder google analytics. Hur funkar det och hur installerar man det?

Anne sa...

Först måste du skaffa dig ett googlekonto. Om du har en gmail eller en blogspot-blogg så har du redan ett, annars får du registrera dig. Jag vet inte hur man gör om man inte vill ha gmail eller blogga på blogspot, men det går säkerligen att googla på eftersom det är googles egna program.
När du har ditt googlekonto ska det gå att gå in på "mitt konto" (när man är inloggad på blogspot är det högst upp till höger) och där klickar man på analytics. Och så lägger man till sin blogg, får ett script som man lägger in i bloggens html-mall (det finns instruktioner om hur man gör) och sen är det bara att vänta på att statistiken ska rulla in.

Det är länge sen jag skaffade mitt konto, så jag minns inte exakt hur jag gjorde. Tyvärr gör det att jag inte kan förklara så mycket bättre än så här.

Anne sa...

Jag ser ju nu att du redan är reggad på blogspot, jag, blindstyret, såg inte loggan bredvid ditt alias... så det borde inte bli några problem för dig.