onsdag 28 januari 2009

Band of Brothers

På vissa vis är jag hemskt "okvinnlig". Jag är till exempel inte alls intresserad av kläder, skor och handväskor. Jag sminkar mig inte dagligen och jag anser det inte vara en katastrof att gå på jobbet med oplockade ögonbryn.

Och så gillar jag krigsfilm. Särskilt fascinerad är jag av andra världskriget. Jag är historieintresserad i allmänhet, men det här är mitt specialområde. Jag kan läsa hur många böcker och se hur många filmer som helst, jag kan inte förklara varför.
Min absoluta favorit just nu är miniserien Band of Brothers som sändes för ungefär åtta år sedan. Jag gav den i julklapp till maken förra julen, men det var minst lika mycket för att jag själv ville ha den. Nu ser jag den för andra gången och den är så bra, så bra.

Miniserie måste vara det bästa formatet av alla. Det är så pass få avsnitt att man inte hinner bli leds, man kan se hela serien över en helg och eftersom den är så kort är handlingen tajt och välgenomtänkt. Men eftersom det finns så mycket mer tid än i en långfilm lär man känna karaktärerna ordentligt och man får möjlighet att fördjupa sig i detaljerna.
Nu ska jag se avsnitt tre och fyra innan det är dags att krypa till kojs.


8 kommentarer:

Ewa sa...

Jag kan inte annat än hålla med om att Band of Brothers är en fantastisk miniserie! Såg den för första gången i höstas - maken har DVD boxen. Kommer helt klart att se den igen!

Victoria sa...

jag såg den för några år sen. sjukt bra! jag vill se den igen :)

Anne sa...

Ewa: Gör det!

Victoria: Du kan få låna den av mig om du vill. Men först har jag tvingat Mattias att göra det. Han erkände att han aldrig sett den och jag sade att han måste.

Victoria sa...

vad snäll du är!:)
va?! har han inte sett band of brothers? jäklar. det trodde jag inte om honom!

Anne sa...

Nej, eller hur? Min kommentar var ungefär "men... du måste ju få hjälp!" varpå han skrattade gott.

Victoria sa...

bra att du styr upp hans liv :)

Emma sa...

Apropå krigsfilm. Såg Defiance igår och den var ganska bra även om det mörka temat är lite tungt för mig. Är så känslig just nu...

Anne sa...

Tack för tipset, Emma! Jag ska kolla in den.