lördag 31 januari 2009

En mycket trevlig kväll + natt

Vi har haft barnvakt det senaste dygnet. Josefine ställde så snällt upp och tog hand om lilldotra när Fru Björnström ville gå och se Herr Björnström och hans vänner spela hårdrock på Yunkyard. Det blev en mycket trevlig tillställning som började hemma hos Henke och Kicki.

Kicki med väninna hade lagat den godaste mat jag ätit på väldigt länge. Det bjöds skaldjurssoppa som tog två timmar att laga och fem minuter att äta, och sedan fick vi lax med parmaskinka (faktiskt jättegod kombo), spenatgratäng, tagliatelle och citronsås. Vid det laget var vi så mätta att vi inte orkade någon efterrätt.

Kicki lyckades med konsstycket att göra jättefina lockar i mitt spikraka hår medelst en plattång (!). Henke som är sjukgymnast till vardags tog fram massagebänken och knäckte kotor på alla som kom i närheten och mitt i allt dök Kickis syster upp med sambo och sin lilla dotter, fyra veckor gammal.
Och ja, jag måste erkänna att något slumrande väcks när man känner på små fyra veckor gamla tår, öron och kinder och känner den där obestämbara doften av bebis.

Framåt halvelvasnåret gick vi bort till Yunkyard och kände oss lite smått besvikna över att det inte fanns någon lång kö vi kunde svischa förbi med ett "vi står på gästlistan!". Spelningen började vid tolv och det lät riktigt bra, även om jag blivit så gammal att jag tyckte det var skönt när vakterna gick in och lugnade ner kidsen som skuttade runt och knuffade på varandra.

Vid stängningsdags var vi en liten kärntrupp på sju pers som gick till Peder på efterfest. På vägen inhandlades pizza på nattöppna Happy Burger. Som vanligt gjorde de fel i beställningen och stackars Anna som beställt pizza med sallad på fick en med sallad och strips. Morgan och Matte Grahn tyckte dock att stripspizza var en finfin uppfinning och åt upp hälften.

Vid halv fem tog maken och jag en taxi hem och badade traditionen trogen badkar innan vi gick och lade oss.

Idag vaknade jag halv tre på eftermiddagen och kände mig faktiskt utsövd och fräsch. Skönt.

Sist men inte minst ett stort tack till dig Josefine för din ömma vård av vår lilla tjej.

1 kommentar:

jyttelisa sa...

Vad skönt att ni hade en rigtig trevlig kväll och natt. Det lät också jättemysigt att få massage så spontant på en middagstillställning, och maten lät också läckert. Hoppas Emma har har haft lika trevligt hos Josefine.

Kram jytte