fredag 2 januari 2009

Gott nytt år!

Jag är medveten om att jag är sent ute med min önskning om ett gott nytt år för er, mina kära läsare, men gårdagen spenderades först med sovmorgon, sedan med jobb.

Svärmor överraskade allt och alla (inklusive sig själv) med att komma och hälsa på i tisdags. Hon åkte hem i går, och därför hade Herr och Fru Björnström möjlighet att träffas på stan nyårsafton när frun slutade jobbet och sedan spendera nyårskvällen hemma hos goda vänner på Sandbacka. En lugn och mycket trevlig kväll.
Egentligen hade vi tänkt passa på att se fyrverkerierna nere på Rådhustorget, men det slutade med att vi hade så trevligt att vi stannade på vårt värdpars balkong.

Jag reagerade över att det var ovanligt lite fyrverkeriskjutande i år. Är det lågkonjunkturen som gör sig påmind? Förra året fyrades det av raketer hejvilt från fem på eftermiddagen till tre på natten. Så icke denna gång.
Det tycker jag enbart är positivt. Jag blir så less på alla nötter som smäller raketer vid annan tid än kring midnatt. Varför skjuta raketer i dagsljus när ingen tittar? Till vilken nytta?

På ett sätt kan jag tycka att det är värt att spendera mycket pengar om man köper riktigt snygga pjäser, såna som regnar som fairiedust och exploderar flera gånger. Men varför spendera jättemycket pengar på något rött eller blått som säger pfffft följt av ett litet boff och är borta på mindre än en sekund?

I mina mest rabiata ögonblick förespråkar jag att det ska behövas tillstånd för att ens få köpa fyrverkerier, med villkor om att de ska skjutas av på godkänd tid och plats. Det är trots allt explosiva ämnen vi snackar om. Ska berusade människor handha explosiva ämnen är det väl inte så konstigt att tycka att det ska ske någonstans där de inte kan skada någon annan än sig själva?

1 kommentar:

jyttelisa sa...

Ja vi blev jo noget overraskede da vi ringede til umeå for at ønske godt nytår men det var da hyggeligt at snakke med Maja.Vi havde en rigtig hyggelig nytårsaften sammen med Henny og Andreas.Andreas havde indkøbt 2 kæmpestore nytårsraketter som blev affyret kl.12.Henny havde lavet rigtig dejlig mad og vi stod for drikkevarerne.En meget vellykket nytårsaften. Vi kan se at I har haft det mindst ligeså hyggeligt.
Kram Emma og et stort kram og godt nytår til jer fra Mormor og bedstefar.