tisdag 1 februari 2011

Beslutsångesten är värre än någonsin

Efter hård gallring är jag nere på sex potentiella praktikplatser. Borta är barnavdelningarna (hur gärna jag än vill jobba med barn vill jag inte öva venprovtagning på dem), och IVA (där får uskorna tydligen inte ta så mycket prover eftersom nästan alla patienterna har portar för provtagning). Jag har även sållat bort den i mina ögon minst intressanta kirurgavdelningen (tjock- och ändtarm). Samvården har också fått ryka till förmån för avdelningar med mer action, även om den verkar mångsidig och intressant (hand- och plastik, öron/näsa/hals och barn med gomspalt bland annat).

Kvar står:
- Akuten - där får man se allt möjligt, ta mycket prover, kanske följa med upp till helikopterplattan...
- Mava (medicinsk akutvårdsavdelning) - mycket prover, alla möjliga sjukdomar. Väldigt brett, säkert lär man sig hur mycket som helst.
- Kirurgen 2 - bland annat sköldkörtel, binjurar samt akuta fall. Det som lockar här är att avdelningen har veckovård - jag kan därmed jobba mina helger på mitt riktiga jobb och spara ett par semesterdagar.
- Kirurgen 3 - matsmältningssystemet ner till övre delen av tunntarmen, plus kärlförträngningar. För båda kirurgavdelningarna talar att det är hyfsat brett och mycket provtagning.
- Kardiologen - både intensivvård, vanlig vårdavdelning och utredning inför hjärtoperation. Hörde av en gammal klasskamrat som jobbar där att "hjärtpatienter är en tacksam sort" så de kanske inte har något emot om jag sticker fel?
- Thorax - intensivvård, pre- och postoperativ vård i samband med hjärtoperationer. Och så själva hjärtoperationerna! Det är en dröm för mig att se ett hjärta slå inne i en människa på riktigt, jag skulle kunna sätta Thorax först på listan enbart av den anledningen. Men det kanske är lite väl nischat med hjärtvård?

I morgon förmiddag måste jag ha beslutat mig för tre alternativ med det mest önskvärda först. Önska mig lycka till.


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

jyttelisa sa...

Sätt hjärtavd, som 2.a.Akuten 1 och kirurgen 2 som 3.a( 1.a)Mitt förslag till att lätta beslutsångesten. Jytte

Marilene sa...

Svårt! Akuten kan ju vara kul, men ha i åtanke att det är väldigt ojämnn ström av patienter som faktiskt behöver hjälp. Du får se en massa förkylningar, stukade fingrar och nageltrång, förkylningar och förkylningar där om du har otur. På en avdelning finns patienter. Hela tiden.