måndag 1 december 2008

Sjuk

Dottern lyckades smitta mig, men jag fick inte kräksjuka som hon hade, utan vaknade i stället med feberfrossa i går morse klockan fyra.
Först förstod jag inte att jag hade feber, utan trodde bara att det var jättekallt i vårt sovrum och skyndade att ta på mig långkalsonger, t-shirt och tjocksockar samt byta till makens varmare täcke. Dottern hade redan kommit tassande till vår säng, och eftersom jag inte ville att hon också skulle frysa lade jag både hennes och mitt täcke på henne. Hon måste ha svettats järnet där inne, stackarn.

På morgonen bestämde jag mig för att trots sjuka gå till jobbet, eftersom jag var medveten om vår katastrofala vikariesituation den här helgen. Jag tog lite febernedsättande och satte mig på bussen, med en naiv förhoppning om att klara mig genom dagen. Dumt gjort.
Klockan två låg jag på soffan på jobbet under en filt och skakade, oförmögen till några som helst arbetsuppgifter. For hem och fortsatte skaka på soffan hemma resten av kvällen.

I dag är febern borta, men i stället har magen kommit i olag och jag tvingas nu springa på toa en gång i kvarten och - som det så fint heter - kissa med stjärten. Jag har haft betydligt roligare dagar, kan jag säga.

Jag som hade tänkt städa och julpynta. Det får vänta.

4 kommentarer:

Ewa sa...

Stackars dig! Hoppas du blir bättre snart!

Funderar även över det här med tjocksockar som jag nu läst om både hos dig och Josefine. Jag inser att jag har tappat mitt språk för i min hjärna heter det numera yllestrumpor. Hur tråkigt är inte det??

Anne sa...

Nää, yllestrumpor skulle jag nog aldrig kalla dem. Yllesockar går an. Men tjocksockar är riktig norrbottniska, tror jag.

jyttelisa sa...

Tjocksockor eller yllestrumpar är som jag ser det bara olika benämningar av samma sak men det låter varmare med tjocksockor.Hoppas du snabbt ska bli frisk igen. Känner verkligen med dig.

Kram från din morsa.

Marilene sa...

Vi håller den norrländska fanan högt och säger bara tjocksockar. Hoppas magsjukan är över. Den är inte rolig vilken ände av kroppen som än drabbas.