fredag 2 januari 2009

Gott nytt år!

Jag är medveten om att jag är sent ute med min önskning om ett gott nytt år för er, mina kära läsare, men gårdagen spenderades först med sovmorgon, sedan med jobb.

Svärmor överraskade allt och alla (inklusive sig själv) med att komma och hälsa på i tisdags. Hon åkte hem i går, och därför hade Herr och Fru Björnström möjlighet att träffas på stan nyårsafton när frun slutade jobbet och sedan spendera nyårskvällen hemma hos goda vänner på Sandbacka. En lugn och mycket trevlig kväll.
Egentligen hade vi tänkt passa på att se fyrverkerierna nere på Rådhustorget, men det slutade med att vi hade så trevligt att vi stannade på vårt värdpars balkong.

Jag reagerade över att det var ovanligt lite fyrverkeriskjutande i år. Är det lågkonjunkturen som gör sig påmind? Förra året fyrades det av raketer hejvilt från fem på eftermiddagen till tre på natten. Så icke denna gång.
Det tycker jag enbart är positivt. Jag blir så less på alla nötter som smäller raketer vid annan tid än kring midnatt. Varför skjuta raketer i dagsljus när ingen tittar? Till vilken nytta?

På ett sätt kan jag tycka att det är värt att spendera mycket pengar om man köper riktigt snygga pjäser, såna som regnar som fairiedust och exploderar flera gånger. Men varför spendera jättemycket pengar på något rött eller blått som säger pfffft följt av ett litet boff och är borta på mindre än en sekund?

I mina mest rabiata ögonblick förespråkar jag att det ska behövas tillstånd för att ens få köpa fyrverkerier, med villkor om att de ska skjutas av på godkänd tid och plats. Det är trots allt explosiva ämnen vi snackar om. Ska berusade människor handha explosiva ämnen är det väl inte så konstigt att tycka att det ska ske någonstans där de inte kan skada någon annan än sig själva?

2 kommentarer:

jyttelisa sa...

Ja vi blev jo noget overraskede da vi ringede til umeå for at ønske godt nytår men det var da hyggeligt at snakke med Maja.Vi havde en rigtig hyggelig nytårsaften sammen med Henny og Andreas.Andreas havde indkøbt 2 kæmpestore nytårsraketter som blev affyret kl.12.Henny havde lavet rigtig dejlig mad og vi stod for drikkevarerne.En meget vellykket nytårsaften. Vi kan se at I har haft det mindst ligeså hyggeligt.
Kram Emma og et stort kram og godt nytår til jer fra Mormor og bedstefar.

nelson sa...

Hej tittare, jag är Nelson, min mamma presenterade mig för Great Baba Ogbogo High Temple, när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid, dessa tog så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. sa hon, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända. Och nu är vi också nöjda med vackra barn, redan från den dag den stora BaBa Ogbogo arbetade för mig och löst mina problem, jag gjorde ett starkt löfte att så länge jag lever, kommer jag alltid att vittna om godheten i hans stora verk, och till de där ute som står inför förhållanden och äktenskapssvårigheter bör snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

Han botade mig från en impotent man till en riktig man.