lördag 10 januari 2009

Håll tummarna för mig!

Nu har jag sökt kursen "medicinsk grundkurs", första kursen på omvårdnadsprogrammet. Jag önskar läsa den på distans under våren. Det skulle bli första steget mot mitt mål att bli undersköterska.

Tyvärr är det långt ifrån säkert att jag kommer in. Efter att den nuvarande regeringen tillträtt har vuxenutbildningens resurser krympt, förklarade Mimerskolans utbildningsvägledare för mig igår. Personer som redan har en treårig gymnasieutbildning har svårt att få en plats.
Det spelar ingen roll att jag gått ett studieförberedande program och har lika lite yrkesutbildning som någon som just gått ut grundskolan. De som bestämmer tycker att sådana som jag som önskar arbeta inom vården ska utbilda oss till sjuksköterska i stället.
Som om det vore samma sak.

Jag uppmuntrades att söka i alla fall. I värsta fall kan jag göra en prövning där man läser in kursen på egen hand och tenterar av den, för priset av 500 svenska kronor. Men då måste jag även lära mig att ta blodtryck på egen hand. Hur fasen ska det gå till?

Håll tummarna för att jag kommer in, är du snäll.


Någon som kan lära mig hur den här fungerar?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag lär dig. Inga problem! (Men personligen tycker jag att du faktiskt ska läsa till sjuksköterska.) Fast om det är uska du vill bli,så håller jag tummarna allt vad jag kan.

Anonym sa...

Jag tror att det är Gud som berättar för dig att du inte ska lämna mig. Det kanske inte är sant, men jag tror det. :)

Anne sa...

Marilene: Tack för erbjudandet! Fast du bor ju så långt bort, så det är ju inte riktigt bara att droppa förbi och se hur man gör... =)
Om man kunde läsa syrra på distans skulle jag kanske göra det. Har redan mycket studielån och vill inte ta mer.

Mattias: Här är det ingen som lämnar någon! Jag ska ju plugga vid sidan om jobbet.
Men det är kul att veta att man är omtyckt av sina arbetskamrater...

Anonym sa...

Jag har funderat på det där, men man kan ju läsa allting på distans nuförtiden. En crash-course i blodtrycksmanchett ska vi väl kunna fixa:-). Jag svänger förbi under semesterna annars.
Till sjuksköterska kan man läsa på distans mot Umeå via Lycksele eller Åsele, tror jag.

Anonym sa...

Jamen då har du ju kunskapen som i en liten ask! :-)
Jag antar att när man gjort ett bokslut, så blir det lättare nästa gång. Det är ljuset i tunneln för mig!

Anonym sa...

men om man tentar av så måste man ändå göra de obligatoriska delarna separat som HLR. så svårt kan det väl inte vara att ta sig in? Jag har förresten kurs boken om du behöver den sen :)

nelson sa...

Hej tittare, jag är Nelson, min mamma presenterade mig för Great Baba Ogbogo High Temple, när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid, dessa tog så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. sa hon, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända. Och nu är vi också nöjda med vackra barn, redan från den dag den stora BaBa Ogbogo arbetade för mig och löst mina problem, jag gjorde ett starkt löfte att så länge jag lever, kommer jag alltid att vittna om godheten i hans stora verk, och till de där ute som står inför förhållanden och äktenskapssvårigheter bör snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

Han botade mig från en impotent man till en riktig man.