fredag 21 november 2008

Låtslaktning

Gud, vad jag ångrar att jag såg Idol i kväll. Är det bara jag eller är det verkligen skitkassa deltagare i år? Inte för att det varit så enormt bra tidigare heller, men jag tycker det här börjar lukta ABF:s talangjakt i någon liten håla.
Det värsta av allt var att de slaktade flera underbara låtar i kväll. Stand by me är en av mina favoriter. Lika så Fields of gold med Sting. Johans och Robins (det hemskaste av allt är att jag lagt deras namn på minnet) versioner fick mig att krypa ihop av obehag i soffan.
Och vad, vad? gör Johan i den där tävlingen överhuvudtaget? Han kan inte sjunga, han är i målbrottet, och han ser ut som om han skulle vara tolv. Dumma Laila Bagge, det var inte smart av dig.

Nå väl. Nu känner jag att jag måste rensa öronen med lite riktig musik.



Sting - Fields of gold


Vill du mot all förmodan veta mer om Idol, kan du läsa om det Aftonbladet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

du och jag har då definitivt inte samma musiksmak.. Visst johan kan inte sjunga särskilt bra men både hans och Robins framträdanden var jättebra, speciellt Robin, han gjorde ju fields of gold så bra ma kan göra den..Anna däremot tur att hon åkte där kan man snacka om att slakta låtar!

Din vän sa...

Apropå Idol och kärlekstemat finns det en alldeles ny kulturfyra med kärlek som tema:
Om du har tid och lust:
http://kulturbloggen.com/?p=4665
vänligen
Rosemari

Anonym sa...

Haha, det är kul hur du skriver riktig musik och syftar på Sting.
Det går bara inte ihop.

Anne sa...

Tja, vad ska man säga? Musiksmak är subjektiv. Jag gillar Sting, Moo gör inte det, Anonym tycker Robin är bra, jag tycker han har utstrålning som en diskborste.
Alla är vi olika och tur är väl det.

Och ja, jag ska svara på den nya kulturfyran när jag kommer hem från träningen.

Anonym sa...

Oj, dig måste det vara något fel på? Johan kan inte sjunga, så långt är jag med och det är förbannad skam att han fortfarande är kvar. MEN han har en enorm scennärvaro. I år är det bättre deltagare än någonsin i Idol. Anna knäckte och än då fick hon åka hem. Robin kommer säkert smöra åt sig en andraplats och bli mest känd fast både Alice och Kevin är mil före honom i bra-het:-)

Anne sa...

Det känns moget att säga att det är något fel på folk som har annan smak än en själv, eller hur, Anonym? =)

Anonym sa...

Anna är totalt överreklamerad. Mimikfattig, trist och förutsägbar på scen. Johan borde åkt ut för längesedan. Vad f-n spelar det för roll om han kanske har stor potential i framtiden som så många tjatar om? Det är nu som tävlingen pågår och det är nu som det låter för j-ligt. Juryn gjorde en blunder som tog med Johan i år. Man trodde att dom, med sina "stora" internationella erfarenheter, borde ha fattat att målbrottet skulle stjälpa honom. Kevin är så... ja vad ska jag säga? Han må kunna sjunga och hålla en stark bra ton men det kan många andra killar också göra. Verkligen inget utöver det ovanliga. Man har både "hört" och "sett" honom förut om man säger så. Likadant med Alice. Robin har jag faktiskt inte hört så mkt av. För att summera årets Idol så skiljer den sig inte avsevärt mkt fr tidigare säsonger: De bästa åker ut först och kvar är resten. Och som alltid är de tvungna att sjunga SAMMA trista och urtjatade låtar gång på gång. Alla andra som inte håller med mig är totalt korkade och dumma (till dem som aldrig fattar, ja jag är ironisk).

nelson sa...

Hej tittare, jag är Nelson, min mamma presenterade mig för Great Baba Ogbogo High Temple, när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid, dessa tog så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. sa hon, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända. Och nu är vi också nöjda med vackra barn, redan från den dag den stora BaBa Ogbogo arbetade för mig och löst mina problem, jag gjorde ett starkt löfte att så länge jag lever, kommer jag alltid att vittna om godheten i hans stora verk, och till de där ute som står inför förhållanden och äktenskapssvårigheter bör snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

Han botade mig från en impotent man till en riktig man.