fredag 13 mars 2009

Trött men glad

Jag är dödstrött och ska strax inkassera en miljon vuxenpoäng genom att gå och lägga mig vid tio, men jag måste bara berätta att jag är väldigt glad idag.
Detta beror på att min älskade man har fixat en biljett till U2 på Ullevi 1/8 åt mig. Dessutom på en väldigt bra plats på sektion B3, nära till scenen och längst fram på läktaren, så jag slipper riskera att en tvåmetersmänniska skymmer sikten för mig.

Surfade in på blocket och såg att sajten redan är nedlusad med andrahandsbiljetter till ockerpriser, och blev ännu gladare av att tänka på att jag slipper ge mig ut i den djungeln. Andrahandsförsäljningen i det här landet är verkligen en pinsam styggelse. Det är okej att sälja sin biljett för inköpspris + frakt om man skulle få förhinder, tycker jag, men att köpa biljetter för att tjäna sig en hacka på att sälja dem vidare borde banne mig vara olagligt precis som det är i Danmark.

Fansen har länge efterlyst just en sådan lag, men i en debattartikel i Aftonbladet i dag framgår det att vare sig politiker eller konsertarragörer tycker att det är rätt väg att gå. De anser att vi ska se det i perspektiv, att det inte handlar om till antalet speciellt många biljetter.
Men förstår de inte att även om det bara är en liten procent (hur vet de förresten hur stor siffran är) som säljs vidare med vinst så sticker det i ögonen på dem som vid biljettsläpp blev utan biljett till sina idoler.

Även om det skulle vara svårt att förhindra företeelsen även med en lag så skulle det finnas ett lagligt underlag för exempelvis Blocket och Tradera att ta bort de här annonserna. Det skulle vara möjligt att dra in F-skattesedeln för företagen som gjort det till en business. Lagen skulle inte direkt verka negativt för någon förutom andrahandsförsäljarna, som jag kan se det, så varför inte införa den utan dröjsmål?

Hur som helst är jag glad att jag ska på konsert.
2 kommentarer:

Marilene sa...

Jag tänkte direkt på dig när jag hörde att U2 skulle spela i Gbg. Kul att du får åka dit! Vilken bra man du har.

jyttelisa sa...

Vad kan man säga annat än,-grattis.
Vi får förhoppningsvis chancen att gå tillsammans en annan gång.

Jytte