måndag 30 mars 2009

Att leva i nuet

Jag vill så gärna leva i nuet, men jag har verkligen svårt för det. Antingen planerar jag för eller fantiserar om framtiden, eller så tänker jag på saker som varit. Ältar eller förhärligar mina minnen.

När jag äntligen landar i nutid, när jag är med om något intensivt som jag bara måste rikta hela min uppmärksamhet mot, då är det ändå som om jag redan har förlorat det.

Jag ligger där och luktar på min sovande dotters hår, står och ser på en fantastisk utsikt, äter något gudagott eller upplever den bästa konserten jag någonsin varit på. Men det är som om jag redan i det ögonblicket sörjer att om en stund är detta över och jag får aldrig vara med om just de här minuterna igen. De kommer att bli ett minne bland andra minnen, bleka kopior av sig själva.

Jag har varit med om alldeles fantastiska saker och jag är lycklig över att ha fått uppleva dem, men samtidigt är jag olycklig över att tiden går och jag inte kan återvända, ens bara för en sekund.

3 kommentarer:

jyttelisa sa...

Den som inte kan se framåt och inte bakåt bör se upp. Du har inga som helst problem min flicka. Du lever i nuet.Det beskriver du ju själv så fint. Det enda problemet är att ju äldre man blir desto fortere går tiden. och man kan bli lite frustreret, för man vill så mycket mer ( dina drömmer/visioner om framtiden) och på grund av allt fantastisk du har varit med om , och att tiden bara går fortare tar man grepp i det som hänt för att inte tappa bort nuet.Det låter kanska kryptisk men det är det inte. Kort sagt så är du en helt normal människa som vill ha så mycket ut av livet som möjligt innan du ska bort härifrån.Du lever livet som du ska och har all rätt till att både se fram och tillbaka.Minnena är ju bilderna på allt det roliga man har upplevt tack vara att man har varit i nuet då!!! Som Tage Danielsson kunde ha sagt det.Så snusa du vidare på Emmas hår och dröm om framtiden och kom också ihåg den härliga tiden i livet som har gjort dig till den underbara dotter, hustru och mor du är. Vi älskar dig.

Stort björnkram till dig min flicka. Jytte

bedstefarLars sa...

Min senaste förmulering av problemet är att endast en demnet levar i nuet, för den finns ingen förtid, knappast nån framtid, men analogin haltar, dom levar inte i sinnet. Har just besökt din bedstemor idag.

bedstefarLars sa...

tryckfel, läs: dement i förra inlägg.