tisdag 2 juni 2009

Populär bostad

Igår sökte vi ju som sagt en lägenhet på Röbäck. Maken har nästan sju års kötid, och vi trodde det skulle räcka rätt långt, maken sade till och med något synonymt med att han skulle äta upp sin gamla hatt om vi inte fick den.

Han kom femma i kön.

Det fanns alltså fyra personer som har stått i kö längre tid än sju år. Jag trodde bara det var maken som gjorde sånt, det vill säga aktivt förnyar sin registrering i kön halvår för halvår utan att någonsin ta en lägenhet. Tydligen är det gängse beteende.

Nu har han i och för sig avancerat till fjärde plats, någon dum snubbe har vaknat i ottan och fått kalla fötter. Men ändå. Nu känns det oroligt.

5 kommentarer:

Ea sa...

Första omgången vi sökte vår 4:a på Öbacka hade inte ens de med 10 års kötid någon chans att komma bland de 8 första.

Andra gången den kom ut på nätet hamnade vi 7:a i kön. Tydligen klickar folk in sig på alla lägenheter av tristess och glömmer sedan att tacka nej.

Vi fick lägenheten och ingen före oss hade ens varit och tittat på den så lycka till!

Anne sa...

Ja, jag hoppas något liknande händer. Vi var med om ungefär samma sak när vi sökte lägenhet på Berghem. Femte plats i kön ena dagen, nästa fick vi den. Men man vågar inte riktigt hoppas.

jyttelisa sa...

Men vi håller tummarna jätte-jättehårt och hoppas vi med.Pøj-pøj som det heter på danska.Härlig liten video snut på Emma. Du var likadan. Du använde också saker till annnat än de var ämnat för.Där är Emma lik mamma sin.Det visar en förmåga att använda sin fantasi. Men hun ska väl ha med sin lilla väska när vi åker på semester till Norrbotten?

Kram Jytte

Ewa sa...

Folk i Ume är helt fanatiska med sitt Bostaden registrerande! Tror aldrig jag har varit med om något liknande. Det blir som en ond cirkel. Alla måste registrera sig om man någonsin ska kunna få en lägenhet. Dessutom måste man väl anmäla intesse ibland för att få fortsätta stå som registrerad, eller nåt sånt..?

Anne sa...

Jo, man måste registrera sig och sedan hänger det på hur länge sedan det var man gjorde det om man får lägenheten. Varje gång man flyttar och därmed tackar ja till en ny lägenhet nollställs ens registreringsdatum. Dessutom måste man logga in en gång per halvår, annars avregistreras man.

Jag funderar på fullaste allvar på att regga Emma redan nu, så kanske hon har en chans att få en hyfsad lägenhet om sisådär 17-18 år när hon ska flytta hemifrån.