lördag 6 juni 2009

Tack för senast

Tack för igår.

Tack Josefine med familj som tog hand om vår älskade dotter. Ni vet precis hur tacksamma vi är.

Tack Fredrik för att du kom, för att du inte heller ville gå ut på krogen och för att du tog med dig din härliga tjej. Du är den trognaste födelsedagsgästen genom åren och det ska du banne mig ha cred för.

Tack, min kära make, för att du kom på den fantastiska idén att köpa Guitarhero. Det är skitsvårt, men jätteroligt. Tack också för en fin stund på tu man hand när (nästan) alla gått hem. Att lyssna på REM i morgonsolen var inte helt fel.

Tack Morgan, för att du höll ut till sist. Du är guld. Synd med cykeln. Och nej, du har inte övertygat mig, jag kommer inte att gå och rösta i morgon.

Tack till mig själv för den fantastiska smörgåstårtan som det inte går att misslyckas med. Nästa år ska jag göra en liten dagen-efter-tårta också.

Tack till alla er andra som kom och gjorde min käre man glad. Han uppskattar det väldigt mycket.

5 kommentarer:

Lina sa...

Så kul att hitta till din blogg! Har du hört något om den här skolan, http://www.strombackfolkhogskola.se, hittat drömutbildningen! Kul om någon kunde tipsa och guida mig lite :)

Anne sa...

Tyvärr, känner inte till mycket om den skolan. Vad är det du tänker läsa?

Miss Muffin sa...

Nu blir jag ju, som den smörgåstårteälskare jag är, nyfiken på vad det är för smörgåstårta...

Anne sa...

Miss Muffin:
Jag vet efter att ha läst både din och Mikebikes blogg att du är vegetarian, så min smörgåstårta skulle nog inte falla dig i smaken, tyvärr. Men ska du någon gång bjuda köttätare på smörgåstårta kommer här receptet:

Fyllning 1: 2 1/2 burkar crème fraiche, två tredjedelar av en tub majonnäs, ett paket rökt skinka, två tredjedelar av en gurka (riven).

Fyllning 2: 1 burk crème fraiche, resten av majonnästuben, ett halvt paket bredbar leverpastej, ca 1 dl hackad smörgåsgurka, resten av gurkan (riven här med).

Jag brukar använda vanlig formfranska där jag bara skär bort kanterna, eftersom mitt största fat är ovalt och då är det lättare att anpassa formen på tårtan än med landgångsbröd. Lägg bröden "omlott" på lager 2 så blir tårtan stabil.

Jag brukar lägga fyllning 1 på första lagret, fyllning 2 på andra och fyllning 1 ovanpå och runt om.

Garnering: Goda köttpålägg, typ rostbiff, god rökt skinka, grönsaker, fruktbitar, ost. Vad man nu gillar. Det är här man kan vara kreativ.

Gör själva tårtan med fyllning dagen innan och låt stå i kylen över natten, garnera samma dag som tårtan ska ätas.

Miss Muffin sa...

Tack! Jag ska klura ut ett sätt att göra den vegetarisk på! Jag skulle säga att om det finns crème fraiche i fyllningen kan det aldrig gå fel... :)