tisdag 22 september 2009

Goda grannar

Jag har efter att ha bott på hittills tio olika ställen i mitt liv haft min beskärda del av grannar, både goda och mindre goda.

Några minnesvärda exemplar är de som bodde under oss på Carlshem som ringde och väckte oss och skällde ut oss för att vi levde om när det var en tredje granne som hade fest, eller de på Berghem som en gång drev mig till vansinne genom att spela "Du hast" med Rammstein på repeat i två timmar och högljutt sjunga med en kväll när jag låg i trettionio graders feber. På Mariehem tror jag grannen under oss var sjukligt folkskygg eller bara skiträdd för oss, för hon låste dörren när hon hörde oss i trapphuset. På Ersboda kom grannungarna och frågade oss om de fick låna vår cykelpump, dagligen. Till slut ljög jag och sade att den gått sönder.

Vår nuvarande granne kom och ringde på igår. Hon jobbar på Norrmejerier och undrade om vi vill ha lite youghurt och juice då och då. Hon får så himla mycket gratis och hennes pojkar är less och vill inte ha, så hon får slänga det mesta. Vi försäkrade henne om att det kommer hon inte att behöva göra i fortsättningen, så nu inväntar vi första leveransen på fredag.

Undrar om det var den där bullpåsen maken och dottern var över med när vi var nyinflyttade som gjorde det? Hur som helst är jag mycket nöjd med den nuvarande grannsituationen.

3 kommentarer:

Ewa sa...

Vad trevligt med goda grannar! Bullpåse... Det ska jag komma ihåg!

Kanske mexikanerna håller tyst om jag proppar munnen deras full med bullar??

jyttelisa sa...

Mycket klokt av er att hälsa på nya grannarna med en bullpåse, levererat av två charmtrollar.Sånt går hem. Grattis till er nya Trevliga grannar.

Emma sa...

Det låter i sanning som riktigt trevliga grannar :)