onsdag 20 januari 2010

Dagens middagstips



(Jag är lite osäker på måtten för jag blandade bara lite på känn)

Annes citronkyckling

4 kycklingfiléer

Citrontäcke:
Rapsolja
Saft från en citron (jag tillsatte dessutom lika mycket extra från flaska
Skalet från en citron
Jättemycket basilika
Jättemycket oregano
Rätt så mycket ströbröd
Två pressade vitlöksklyftor
Salt och peppar

Rör ihop ingredienserna till citrontäcket, fördela det på kycklingfiléerna. Sätt in dem i smord form i ugnen, 225 grader i 30-40 minuter eller tills kycklingen är klar.

Serveras med fullkornsris och avocado, samt sallad (fast det hann jag inte fixa till så vi fick vara utan).

3 kommentarer:

bedstefarLars sa...

Ser jättegott ut, men avocado ?!?
Hur i all sin dar får du såna idear? Smaklig måltid Lars.

Anne sa...

Jag tycker avocado passar alldeles förträffligt till kyckling, och det visade sig att så även var fallet med den här. Kycklingen får rätt stark citronsmak och då gifter det sig fint med avocadons milda smak.

jyttelisa sa...

Så talar en äkta gourmet!! Bravo Anne.