onsdag 2 juli 2008

Mandela var visst inte terrorist...

George Bush har på uppmaning av sin utrikesminister Condoleezza Rice avfört Nelson Mandela från listan över terrorister. Mandelas organisation ANC har tillika friats från terroriststämpeln.

Detta om något borde väl ändå bevisa hur ologisk, trubbig och rent ut sagt idiotisk USA:s strategi i deras jakt på terrorister är, samt hur svårt det är att bli avförd från listan. Om det har tagit så här lång tid för en världsberömd frihetshjälte - som de allra flesta ser som symbolen för fred och försoning - måste det i princip vara omöjligt för genomsnitts-Mouhammed som felaktigt hamnat där.



Inte längre terrorist

Mandela bort från terrorlistan
Mandela bort från terrorlistan

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det säger mer om desa listor som politiska tryck medel än som rättsskaffenhets instrument i kamp mot onda.Det är svårt att tro att han som president stod i denna lista. Frågan är om hur EUs lista överstämmer med verklighet. Den iranska PMOI fick nyss rätt i sin strävan för att tas bort från denna lista i England efter 7 års juridisk kamp. Varför ärade media inte granska dessa listorna oftare ? varför allmänheten får veta mycket litet, om något, om mekansimerna bakom inlistning av en person eller organisation?

Anne sa...

Jag skulle nog tro att det är mycket möjligt att Mandela varit listad som terrorist i USA. ANC var/är en vänsterorganisation som knappast gillades av Reaganadministrationen när det begav sig. Och Mandela var ANC:s ledare.

A. Braw sa...

...och ANC hade ganska aggressiva bombkampanjer.