tisdag 17 juni 2008

Besök hos dagmamman

Idag besökte vi dotterns blivande dagmamma. Hon verkar superfin, lugn och stabil. Har jobbat i yrket sedan 1985.
Två dagar i veckan ska dottern, hennes dagmamma och de andra barnen i gruppen vara på en gammal men fullt utrustad förskola tillsammans med de andra familjehemsgrupperna. Det var där vi hälsade på idag, och det var jättefint. Allt finns, från lego och fingerfärg till spjälsängar, vagnar och tripptrappstolar. Som på ett dagis, men med skillnaden att det är fler personal per barn och maten lagas på plats av en av dagmammorna enligt ett rullande schema.

De andra tre dagarna går de bland annat till biblioteket på sagostund, far ut till en gård med hästar i närheten och grillar korv och rider på ponnyer, möts med de andra grupperna i en lekpark, har myseftermiddagar på fredag...
Dagmammorna i området samarbetar mycket med varann och dottern kommer att lära känna sina reservdagmammor och de andra barnen. På lucia har alla grupperna gemensamt luciatåg på folkets hus. Då kommer jag med all säkerhet att klämma en tår.

Allt verkar hur bra som helst. Dottern stortrivdes. Hon märkte inte ens när vi gick iväg för att titta på lokalerna, hon var så upptagen av alla nya leksaker och kompisar.
Det känns bra. Mycket bra.

Inga kommentarer: