onsdag 11 juni 2008

Bush försöker rädda sitt eftermäle

George W Bush har alldeles för sent insett att han grävt en mycket djup grop och frivilligt hoppat ner i den. I snart två år, sedan demokraterna fick majoritet i kongressen, har han varit en s.k. "lame duck". Han har inte längre kunnat få igenom sina beslut, samtidigt som folket varit ofantligt missnöjda med hans insatser.

Det verkar om inte annat till slut ha tvingat Mr. Bush till att visa lite ödmjukhet. Han erkänner nu att det var lite otaktiskt att tala i termer som "död eller levande", att det måste ha framstått som om han var "verkligt angelägen" att starta krig i Irak. Nu vill han få till en tvåstatslösning i Israel-Palestina och bli ihågkommen som en fredens man.

Lycka till, säger jag. Bush kommer mest troligt att ihågkommas som en av de sämsta presidenterna USA har haft. Det är tur för honom själv att han inte hann starta krig mot Iran också. Hans rådgivare måste antingen vara dumma på riktigt, eller så offrar de Bush för att själva få igenom sina agendor.

Egentligen är det, precis som för Blondinbella, lite synd om Bush. Någon borde i tid ha insett vad som skulle hända och ingripit.

Bush ångrar krigsretorik

2 kommentarer:

Jan sa...

Som av en händelse:

I måndags väckte kongressledamot och tidigare presidentkandidat Dennis Kucinich i 35 (trettiofem) åtalspunkter motion om Riksrätt mot George W. Bush.

Den historiska uppläsningen i representanthuset tog 4 (fyra) timmar och direktsändes i C-Span.

Playlist: Kucinich: 35 Articles of Impeachment

Kucinichs motion i sin helhet (pdf)

. . .

men det är inget som svensk "nyhetsförmedling" finner angeläget att upplysa oss om.

Anne sa...

Jag hoppas innerligt att han hamnar inför riksrätt.
Det skulle vara en jätteskandal om han inte ställs inför riksrätt för att ha ljugit om Iraks massförstörelsevapen (vilket rörde ett flertal länders folk) när Clinton hamnade där för att ha ljugit om Monica Lewinski (vilket rörde honom själv, hans fru samt Miss Lewinski).