fredag 20 juni 2008

Midsommarfirande

Jag upplever traditioner som viktigare sedan jag fick barn, har jag upptäckt. Jag antar att det handlar om någon slags omedveten vilja att föra ett kulturarv vidare eller något i den stilen.
Det är inte så att det tvunget måste vara den "äkta" traditionen, utan mer att vi i vår familj måste skapa egna traditioner.

I dag har vi ätit midsomarmat (tänk julbord utan skinka) och jag har gjort en jordgubbstårta som blev riktigt lyckad (tack för tipset, Helena). Den kommer jag definitivt att göra igen nästa år. Men vi hade inga kransar och ingen midsommarstång. Det känns lite halvdant.
Kanske vi gör en egen liten stång av ett kvastskaft och ett par kransar när Emma kan vara med och plocka blommor.

Jag får grunna på saken till nästa år.

1 kommentar:

jyttelisa sa...

Husker du Anne da vi lavede sådan en midsommerstank af just et kvastskaft den sommer hvor Lars måtte til Christian og have ordnet et par tænder. Der var ingen myg og vi fik besøg af Bodil og Johan!!
Jeg er glad for at du skriver at I vil lave jeres egne traditioner for sådan skal det være.Jeg tror at Emma allerede næste sommer er klar til at gå ud og plukke blomster og pynte en sådan mini sommerstang.Kram fra din Mor Jytte