måndag 9 juni 2008

Det var på tiden!

Toto ska lägga ner, efter trettio år i branschen.
Gitarristen Steve Lukather säger "ärligt talat så har jag fått nog" och med tanke på hur bandet har låtit de senaste femton-tjugo åren är jag definitivt böjd att hålla med.
Maken har tyvärr inte varit enig med mig, utan har styvnackat hävdat att Toto består av fantastiska musiker och därmed automatiskt spelar fantastisk musik. Min åsikt är att det är märkligt att så fantastiska musiker skriver så värdelösa låtar.
Men inte längre. Ha!

Toto är finito

9 kommentarer:

Anonym sa...

Och du är förståss en "guru" vad det kommer till musik?
Jag har jobbat inom musikbranschen i 20 år.
De flesta som spelar instrument av något slag, har ofta goda saker att säga om Toto (lukather).
Deras musik är väldigt teknisk, musikaliskt sett.
Alla behöver inte gilla det, men att håna det är fel.
Räkna själv upp 10 band, som kan hålla den standarden i 30 år!

Anonym sa...

Exakt - för vad är t ex Rolling Stones och Bruce Springsteen i jämförelse? Står och river av slagdängor som en sorts musikaliska grovarbetare? Nej, Toto är och förblir förebilderna!

Anne sa...

Man måste inte gilla musik bara för att den är välspelad, rent tekniskt sett.
Och nej, jag är ingen guru, vilket
jag inte heller påstår någonstans i mitt inlägg.

Inte heller anser jag att jag hånar Toto, jag framför min ärliga åsikt att jag tycker de spelar värdelösa låtar. Det är inget hån, det är en åsikt.

De är säkert jätteduktiga musiker, min man och i stort sett alla hans vänner ät musiker och några av dem (inte alla) gillar Toto. Men fortfarande är musik en konstart, och som sådan är det subjektivt om man gillar musiken eller inte.
Jag gillar inte Toto, jag, personligen, lyssnar hundra gånger hellre på både Stones och Springsteen.

Det är min åsikt och den är lika mycket värd som båda era (anonyma) åsikter.

Det är samma sak som med tavlor, man behöver inte tycka motivet är vackert bara för att penseltekniken är bra.

För övrigt tycker jag det är märkligt hur man kan kritisera andras rätt att ha en åsikt samtidigt som man inte kan stå med namn för sin egen.

calle sa...

talar inte 7 grammysar (som spänner sig över 25 år) för sig självt om vilken kaliber det här bandet är av? Inget annat band någonsin har haft så oerhört många hits i olika musikgenrer som Toto; pop, rock, funk, fusion, avantgarde, jazz, slick westcoast...

Anne sa...

De är som sagt säkert jätteduktiga musiker. Men hur duktiga de än är kommer jag aldrig att gilla deras musik. Musik är inte bara teknik, det är även en personlig känsla, och den infinner sig inte hos mig. Toto berör mig inte, inte för fem öre.

Det är samma sak som med t.ex. Yngwie Malmsteen, många gitarrister är alldesles lyriska över hur duktig han är och hur snabbt han spelar. Men för mig är det bara hopplöst gitarrunkeri.

Som sagt, det är subjektivt om man gillar musik eller inte, jag gillar inte Toto, och inga grammysar kommer någonsin att få mig att göra det. Ni kan tjata på, men era predikningar kommer aldrig att omvända mig.

Anonym sa...

Du är säkert en person som hyllar ett stolpskott som Håkan Hellström eller Martin Stenmarck....usch NÄDU TOTO är ett gäng supermusiker som har gjort fantastiska låtar i 30 års tid.

Förresten, nån av Toto-medlemmarna har garanterat varit och spelat på de artister du lyssnar på, de hyrs flitigt ska du veta!!!! dock ej på Hellströms skräplåtar...

Anne sa...

Ojdå, här har vi förutfattade meningar om folk! Snacka om att ta saker för givna och skapa sin egen sanning.

Jag kan informera om att jag innerligt hatar både Hellström och Stenmark.

Jag kan också informera om att jag är tillräckligt smart i mitt lilla huvud för att förstå att musikerna i Toto är jätteduktiga. Men de skriver inte låtar som jag tycker om. Alla kan inte gilla alla låtar, eller alla musikstilar. Är det svårt för Totofans att förstå?
Man måste inte gilla alla som spelar bra tekniskt, bara för att de spelar bra. Låtarna måste klicka med en också.

För en inblick i vilken sorts musik jag dock gillar kan ni se er runt här på bloggen. Jag har för vana att posta låtar jag gillar.
Men kom inte och förolämpa mig genom att påstå att jag skulle gilla (för att citera Anonym-vilken det nu är i ordningen) stolpskottet Hellström.

Anonym sa...

Anne, får väl tycka vad hon vill om Toto. Tycker hon att dom är kassa så låt henne tycka de. Själv gillar jag toto. Och tycker naturligtvis att de är trist att dom lägger av. Och det är ju så att bara för man är teknist duktig på ett instrument betyder ju inte att man gör bra musik, som automatiskt skall gillas av alla. Själv lider jag när jag hör Rolling stones, men det är ju vad jag tycker.
Så stå för din åsikt Anne.

Anne sa...

Tack Anonym. Äntligen någon som kan se bortom sin egen smak.