torsdag 12 juni 2008

Våga gå emot partilinjen

Snälla moderater, folkpartister, kristdemokrater och centerpartister. Våga följa er egen vilja för en gångs skull. Ni brukar vara så snabba på att prata om socialdemokraternas partipiska, men nu visar det sig att det finns riksdagsledamöter inom alliansen som inte törs rösta enligt sitt eget hjärta för att upprätthålla regeringens förtroende.

I den här frågan verkar det faktiskt inte bättre än att regeringen går emot en bred folkvilja. Jag har i flera dagar läst ledarsidan i liberala lokaltidningen Västerbottenskuriren, och den efterlyser också dessa fyra kritiska ledamöter som kan stoppa förslaget. Man kan till och med läsa kritiska artiklar i DN!

Jag har skrivit om detta tidigare, och jag kan bara upprepa mig. Det här är allvarligt. Helt vanliga, oskyldiga människor som skickar mail via hotmail eller annan utländsk server, som pratar över MSN, som ringer hem från utlandet, alla dessa riskerar att avlyssnas eller få sina mail lästa. Även om man inte har gjort något brottsligt har alla människor något de vill dölja.

Om det blir läckor eller om någon på FRA missbrukar sin tillgång till informationen finns det risk att det är mycket känslig information som läcker. Vi vet att alla myndigheter läcker då och då, varför skulle det aldrig kunna hända på FRA?

Nej, detta är ett integritetsbrott så stort att jag tycker det är chockerande att regeringen ens vill genomföra det. Det är faktiskt brevhemligheten som avskaffas. Allt som behövs är fyra riksdagsledamöter, fyra stycken med lite stake. Var är ni?

"Alla har något att dölja"

"En del fiskar fastnar"
"Ett mycket farligt förslag"
"Handlar om att upptäcka hot"
Förre Säpochefen kritiserar förslaget
Riksdagen beslutar om omstridd avlyssningslag
DN.se:s läsare kritiska till förslaget om signalspaning
Påtryckningar inför FRA-beslut
Hur röstar länets borgerliga?
Våga rösta nej

Inga kommentarer: