onsdag 11 juni 2008

Det är lite synd om Blondinbella

Det är synd om Blondinbella. Jag menar det, på riktigt.
Även om hon många gånger gett uttryck för bristande empati i uttalanden, och svär vid en politisk ideologi som handlar om allt annat än empati, betyder det inte att jag tänker sänka mig till hennes nivå.
Det senaste är att hon blivit utsatt för okvädesord och fått en flaska kastad mot sig när hon såg fotbollen i går i Kungsträdgården. Det är så klart fel av folk att agera så. Jag förstår att hon tyckte det var hemskt otäckt.

Det är lätt att reta sig på Blondinbella. Jag gör det också. Jag har tittat på hennes blogg, och jag finner den totalt ointressant. Det är det som retar mig, att en så ointressant blogg blir störst i landet och ger bloggerskan en massa tid i tv som kunde ha gått till en intressantare person.
Jag irriterar mig på Blondinbella av samma skäl som jag irriterar mig på Big Brother-deltagare och folk som blir kända för att vara ihop med kändisar. De skäl medieutrymme från de som verkligen har kloka saker att säga.

Men, när jag läser Jinges inlägg tycker jag plötsligt synd om flickan. Hon är bara sjutton år. Hon är fortfarande en tonåring. Det är det som är så bakvänt. Hon får massor av utrymme i media och hon irriterar folk, för hon är bara sjutton år, och det är det sjuttonåringar GÖR. Irriterar folk, alltså.
Jag irriterar mig alldeles enormt på tonåringar. De är så fruktansvärt störande i sin högljuddhet och sin egoism. Jag minns precis hur jag själv var i den åldern, hur häftig jag tyckte jag var när jag och mina kompisar gapade på bussen och syntes, hördes. Hur roligt jag tyckte det var att provocera. Hade jag blivit känd då hade folk garanterat kastat flaskor på mig också.

Därför inser jag nu vilken björntjänst hela kändisskapet är för Blondinbella. Och jag tycker synd om henne. Hon har satt sig i situationen själv, men det är naturligt för en tonåring att söka maximal uppmärksamhet. Någon borde ha satt stopp. Någon borde ha insett vad som skulle hända.

Hatattack mot "Blondinbella"

Blondinbella trakasserades under fotbollsmatch

4 kommentarer:

Anonym sa...

Denne "någon" som borde satt stopp för henne, borde helt naturligt vara hennes föräldrar...hennes förebilder. Men icke då.... dom tillåter henne ju att dricka alkohol redan långt innan hon blev byxmyndig kunde man ju läsa i hennes blogg.
Att leva La Dolce Vita är ingen dans på rosor....

Anonym sa...

Jag tycker inte ett dugg synd om henne, och jag är själv sjutton år. Hennes beteende och de saker hon skriver på sin blogg tycker jag inte alls kan ursäktas med att hon är sjutton år, varken jag eller någon av mina vänner skulle någonsin få för oss att bete oss som henne.

Anne sa...

Det finns så klart undantag som bekräftar regeln.
Men utifrån mina egna erfarenheter är Blondinbella (bortsett från sina politiska synpunkter) en ganska typisk tonåring.
Det finns en Blondinbella i varje klass, minst.

Anonym sa...

17-årig fascist är en 17-årig fascist.