tisdag 8 april 2008

Alliansen är ute och cyklar

Ser på SVT och läser i DN att svenskarna hellre vill ha bättre kvalité i vård, skola och omsorg än lägre skatt. Jag har hela tiden misstänkt att det är så det ligger till, men alliansmaffian har ju på senare år varit snara med att påpeka vilket enormt skattetryck vi har i det här landet, hur less folk är på att betala skatt och hur onda skatter är i största allmänhet.
Till och med jag har tvivlat på det svenska folkets solidaritet med varandra, jag har misströstat och tänkt att vi alla blivit en hög egoister som sköter oss själva och skiter i andra.

Men icke! Och det gör mig så glad. 66% kunde till och med tänka sig högre skatt om det skulle ge bättre sjukvård. Det ni, alliansen! Här kommer ni och försöker köpa oss med ett jobbavdrag, men egentligen vill vi ha goda gemensamma resurser.
Svenska folket har insett att vad hjälper det om man har en tusenlapp i plånboken om ens barn får gå i alldeles för stor klass i nedslitna lokaler med gamla läromedel, ens mormor inte får gå ut på sitt ålderdomshem och man själv får vänta hur länge som helst på en operation?

Solidaritet är ett fint ord. Fortfarande.

Inga kommentarer: