tisdag 8 april 2008

Eureka!

Läser med stigande förvåning i aftonbladet att en professor vid Lunds universitet rekommenderar att kvinnor först börjar använda BH när de är i tjugoårsåldern, eftersom för tidig bröst-support tydligen hämmar kroppens elasticitet, vilket leder till onödigt tidigt förekommande hängbröst.

Det som förvånar mig är inte själva resultatet, utan mera ämnet för professorns forskning. En professor har tagit sig långt i den akademiska världen, han (hon?) måste rimligen redan ha skrivit ett par avhandlingar. Har han (hon?) nu blivit blasé och behövde något lite mer stimulerande, lite mer provocerande, lite kontroversiellt att skriva om?
Vilken institution kan professorn tänkas arbeta på? Borde vara något i stil med sånt som arbetsterapeuter och sjukgymnaster sysslar med, stöd och hjälpmedel? Eller kanske är han (hon?) hudläkare och undersöker bara hudens elasticitet i största allmänhet och bröstens i synnerhet?

Kan det tänkas att professorn sysslar med forskning sponsrad av det privata näringslivet? Man kan ju fundera över vilken slags företag som gärna vill ha reda på hur vi minskar antalet kvinnor med hängbröst?

Vilken är samhällsnyttan med denna forskning? Finns det någon? Var det bara jag som trodde att forskare på något sätt måste få sina projekt godkända som ett viktigt bidrag till den samlade kunskapen om ämnet? Är det här ett tecken på att vi vet så mycket om människokroppen att det inte längre finns något vettigt kvar att forska om? Men cancer då? Vaccin mot HIV?

Den enda slutsatsen jag kan dra är att hängbröst av vissa instanser anses vara ett allvarligt samhällsproblem.

1 kommentar:

Stolt 13-årig BH-användare sa...

Kan bara säga en sak om honom - K*Å*T*B*O*C*K!!
Bilden visar att han är en äldre och texten att han forsar och bröst.
Nog skulle han bli nöjd och alla tonåringar gick runt utan BH under deras tunna linnen! Perfekt nu till sommaren! Sällan att jag kommer tro på den skiten!