torsdag 15 maj 2008

Den vansinniga åldersnojan

Aftonbladet jämför idag pr-bilderna på de numera ganska mogna damerna i sex and the city-filmen med bilderna på samma damer på filmens premiär. Skillnaden är slående. Och det är så löjligt.

Sarah Jessica Parker har själv sagt att filmen handlar om ett gäng 40-åriga kvinnor i New York. Varför får de då inte se ut som 40? De är ju fortfarande snygga, i alla fall i mina ögon. När ska kvinnor med ålderslinjer och kråksparkar få framställas som sensuella varelser? Är sexualitet någonting som är förbehållet ungdomen?
Just Sex and the city, som brutit mot så många oskrivna regler när det gäller kvinnors sexualitet, är väl ett ypperligt koncept att använda för att även få visa att man kan vara smårynkig och sexig samtidigt?

Tydligen inte.

2 kommentarer:

schmut sa...

kanske beror det något på vad serien har för publik. det är nog knappast 40-åringar som ser serien utan 20-åringar som drömmer om glitter & glamour, pengar & män.
det blir politiskt korrekt att ha rätt ålder på aktriserna men samtidigt ger retuscheringen småtjejerna lust att titta på serien.

snygg header förrester! pappersdagböcker är bra saker.

Anne sa...

Tack, jag är ganska stolt över den själv...
Du har nog rätt i att målgruppen är orsaken, även om jag fortfarande tycker det är urlöjligt.