fredag 23 maj 2008

Kopian var bättre...

Jag tittade med ett öga på semifinalen i Eurovision song contest i kväll. Jag måste säga att jag tyckte "Charlotte Perelli-kopian" var mycket bättre än orginalet. Jag vet inte om det beror på att jag är vansinnigt less på "Hero", egentligen är det ju samma discotjosan alltihop.

Jag gillar Luuks tuta. Han får tuta med den hur mycket han vill.

Jag tycker det är jättekonstigt att förra årets bidrag och dess placering ska avgöra om man ska kvala i år. Det borde göras om så att alla kvalar. Då kanske (kanske) de bästa låtarna skulle komma till final, i stället för som nu när en massa bottennapp åker in i finalen på en räkmacka.

För övrigt var Litauens bidrag det läskigaste jag sett på länge, enbart på grund av sångarens frisyr. Hu!
Och till sist: Ja, jag skiter fortfarande blanka fan i tillställningen. Jag känner bara att jag måste tycka något.

Läs mer:
Världsklass, Charlotte!
Så sjukt hett, Perelli!
Publikfiaskot
Ani Lorak om den avklädda showen
Ark: Du är oslagbar!
Perelli: Känns helt fantastiskt underbart
Svenskarna firar med champagne
Charlotte Perelli drog sitt lyckonummer
Rivalerna - nu möts Sverige och Ukraina igen
Charlotte Perelli till final!
Nordisk fullpott
Perelli: "Det här var bara början"

4 kommentarer:

Stefan sa...

Har du missat att reglerna är omgjorda? Det är numera två semifiner, och alla kvalar!

Well... alla utom värdlandet (vilket är helt rätt), och the big four: England, Tyskland, Frankrike & Spanien (vilket är helt galet).

Anonym sa...

Hmmm... allt handlar ju om pengar och så även detta. The Big Four är de fyra länder som enligt uppgift pumpar in mest pengar i hela det här festivaltjofräset och som sådana har de väl rätt att ställa vissa motkrav. Man skulle kunna kalla det att köpa sig sin finalplats men det får man väl inte säga högt... ;-)

Oavsett vad så kommer vi ju att vara dirketkvalade nästa år när Charlotte har sett till att frakta hem Eurovision Song Contest till gamla Svedala..... För med tanke på hur kopian agerade (förvisso med mer sexanspelning men inte lika proffsigt...) och hur piraterna svingade sina svärd känns det inte som om vi behöver vara speciellt oroliga. Speciellt inte som vi nu har fått tillbaka vår möjlighet att "kompisrösta", något vi faktiskt kan tacka de nya reglerna för!

Tack för mig

F

Anonym sa...

Hero er en intetsigende discolåt, jeg håper da ikke den vinner!

Emilie sa...

Jag hade tänkt upplysa om regeländringarna, men jag såg att någon redan gjort det. Det enda jag vill tillägga är "de fyra länder som enligt uppgift pumpar in mest pengar i festivaltjofräset", inte riktigt stämmer. The big 4 råkar ha flest antal invånare, och därmed kommer mer pengar därifrån. Det är inte så att dom fyra stora köper sig en plats...det är europeiska regler.