fredag 30 maj 2008

Veckans topp fem: Det du söker i en partner

Alla har vi preferenser när det gäller våra val av partners, och om detta handlar veckans topp fem. Det kan vara allt från deras intressen eller deras livsåskådning till att de ska ha en viss hårfärg eller ha tunna eller fylliga läppar. Vissa är förstås mer kräsna än andra.
Vilka attribut och egenskaper söker du hos din partner? Ska han/hon vara snäll, häftig, tatuerad, djurvän, sportig, älska bilar, mörkhårig, blond, sminkad, osminkad? Jag är nyfiken, så gör ett eget inlägg i din blogg med din topp fem, och lämna sedan en länk i kommentarerna till detta inlägg.

Här är min lista:

1. Han ska ha humor. Det bästa med min man är att han kan få mig att skratta. Jag skulle aldrig stå ut med någon som inte kunde det. Med humor följer även en viss självdistans, också en viktig egenskap.

2. Omtänksamhet. Ja, jag kräver att bli tänkt på. Att han visar hänsyn och bryr sig om. Ger mig en kram när jag behöver det och uppmuntran när jag behöver det. Det är kärlek att bry sig om hur någon annan har det.

3. Ärlighet. Det värsta jag vet är att bli lurad och när folk ljuger åt mig. Visst, man behöver inte vara brutalt ärlig och alltid säga exakt som man tycker, det krävs ju även takt och finkänslighet. Men om jag ställer en fråga vill jag ha ett ärligt svar. Förutom om jag frågar om min rumpa ser extra stor ut i de nya jeansen. Då är en lögn befogad.

4. Respekt. Jag är den jag är och det ska respekteras. Samtidigt respekterar jag även min partner, och av respekt för honom kan jag tvingas ändra mig på vissa punkter. Men om något är viktigt för mig vill jag att han respekterar det. I förlängningen ska han även respektera min familj och mina vänner.

5. Längdskillnad. Alla andra utseendemässiga attribut kan jag tänka mig att leva med, men jag skulle inte kunna bli attraherad av en man som inte var minst en decimeter längre än mig, gärna två.

1 kommentar:

Marilene sa...

Tralalalala!! Jag har skrivit min lista på en fredag! Hurra, hurra vad jag är bra ;-)
http://fuskmamma.blogspot.com/2008/05/veckans-topp-5-partneregenskaper.html