tisdag 6 maj 2008

Nog ska det till att vara pryd!

Herregud, vilken såpa det har blivit kring Miley Cyrus och hennes bild i Vanity fair, tagen av Annie Leibovitz (som jag älskar så mycket). Jag hade ingen aning om vem människan var, men tydligen är hon femton år och därför har amerikanerna blivit tokiga över att hon på bilden till synes endast är klädd i ett lakan.

Närmare bestämt är de tokiga över att man på sättet som lakanet är draperat kan se att hon är topless. Visserligen topless under lakanet, men sett ur det amerikanska kollektivt moralpaniska perspektivet är det lika hemskt som om man verkligen skulle kunna se hennes bröst. Det räcker liksom att bara veta att de är bara där under.

Konstigt att de inte får lika mycket moralpanik över unga människor som fotas med kläderna på. Man kan ju ana sig till att de är jättenakna under sina kläder!

Efter skandalbilderna: nu tackar Cyrus fansen
Klick på Cyrus kraschade server
Miley ber om ursäkt för vågade bilder
Disney-stjärnans nya skandal

1 kommentar:

jyttelisa sa...

jeg havde aldrig tilladt at du skulle fotograferes på denne måde selv om fotografen var Leibovitc. Jeg antager at fotoet har været udstillet offentligt mange gange, og at en del pædofile kunne have interesse i at finde ud af hvem pigen er.Så set ud fra det synspunkt synes jeg heller ikke at det er ok.Havde hun derimod været over 18, og fuld myndig så er det trods alt hendes egen sag og hun bestemmer selv, men jeg er meget skeptisk over for det alligevel.