söndag 25 maj 2008

Jaha, det var väl väntat...

Precis som jag anade så gick det skitdåligt för Sverige och ett östland vann. Surprise, surprise. Det är så typiskt svenska journalister att påstå att Sverige är "favorittippat". Dessutom verkar det som om de svenska tävlande kan sluta åka på promotionturnéer, det ger ingen utdelning whatsoever.

Höjdpunkterna under kvällen (och här platsar inte ett enda bidrag) var när Carl Bildt blev intervjuad av Christian Luuk och försökte agera kunnig, à la "det är ju mycket högre klass på tävlingen nu", samt Björn Gustafssons framträdande som svensk poänguppläsare. Förresten är Luuk i sig en höjdpunkt. Jag tycker vi gör honom till permanent programledare för båda svenska melodisfestivalen och ESC-kommentator. Med en jättefin tuta i guld.

Jag var skeptisk till Björns medverkan, men så här i efterhand tycker jag faktiskt det var rätt roligt. Inte hans sätt att göra det i sig, utan att det liksom blev ett litet internskämt. Alla tittare som inte sett den svenska melodifestivalen har antagligen undrat varför Sverige har satt ett pucko som inte kan prata ordentlig engelska i rutan, men vi känner ju igen "våran Björn". På det viset blev det en liten parodi på poänguppläsning. Roligt, fast det egentligen inte var roligt.

P.S. Bildt hade råttkavajen på sig! Ha!

Ryssland vann ESC
Björns kupp i direktsändning
"Jag gav absolut allt"
"Golfbilen var ganska bra"
Luuks beska droppar
Ryssland kammade hem schlagern
Bildt på plats - i råttrock
Europa nobbade Perelli
Så in i Norden dåligt, Norden
Björn Gustafsson kunde inte låta bli att skämta
Bildt nöjd med startfältet

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den Björn är för överskattad,samma med Pizza bagaren Pirelli.
Han kör samma typ av skämt hela tiden men en del av SVERIGE skrattar ändå.
Bort med Björkman,hans kommentar"go a way you gonna kill somebody" ooo Pirelli är no1,hon kommer att vinna.. what a joke:)
Sverige har ingen mbra musik smak jämfört med andar länder som ställer upp, sverige kan inte rösta,sverige har ingen känsla att välja en bra låt som kan komma långt, så är det så kommer det att bli framöver.
Nu kan SVERIGE inte säga att östländerna röstade på varandra,
HALLÅ alla nordiska länder var med
ingen av dom gav en 12 till sverige
SUCKERS!!!! vad ska duktiga ,överskattade sverige komma med bortförklaring nu då??

Hanna Nielsen,Sibel hade gått långt!

speciellt Sibel
Hon skulle få mångs röster från från balkan länderna(hon är från balkan)Hon skulle få många poäng från turkar för att hon har turkisk namn, hon skulle få många poäng av grannländerna(hon är ung,invandrarbakrund,vacker)
balkanmänniskor,turkar är utspridda över hela europa,då skulle de rösta på sverige från hela europa.
Så tänk på det till nästa gång ni väljer ut en vinnare till melodifestivalen, nej ni kan inte tänka SVERIGE är trångsynt, THATS IT!!
Duktiga sverige väljer en gammal tant som ser ut som vandrande pinne,skräckinjagande ansikte,man vet inte om hon är han eller han är hon,(det) transa kanske,skelett.
FY FAN!

Anonym sa...

Haha, föregående talare, du säger emot dig själv. Sverige har ingen bra musik smak jämfört med andar länder. (tittade du, lyssnade du på andra länders bidrag som kom långt före Sverige? (Spanien tex) Jag håller med bloggaren. Jag tycker att denna tävling har blivit ett stort skämt. Det är en tävling som säger att den som har flest grannländer vinner och det är ju inte så svårt att räkna ut hur stor chans Sverige har. Äh, ställ upp med Asta kask nästa år, dom har ju iaf nått vettigt att säga i deras texter.

Anonym sa...

Sverige var favorittippade i hela Europa, det är inget som Christer Björkman hittat på. Och Kristian Luuk stavas med K. Annars, så.

Marco Westing sa...

You know I think most of you seem to be missing the point here... OK, grannländer-voting thing is shameful. But hello, don't you Swedes get lots of own votes from your neighbours? Another point: Yes, yes Charlotte may not have been the best choice you guys could have presented, but the song was one of the few which REALLY had what it takes to be a schlager.
Anyway. Biggest point ever: Since when have you European people agreed in anything? It's time Nordic countries came up with their own Song Festival, which would be, in my humble opinion, way better off without the Eastern "taste".

And that's it: "Europe" does not exist outside its banks.